emploIT http://www.emploit.nl careers and employment in the wwworld of ICT and e-business Wed, 22 Mar 2017 10:55:09 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 #MIR2016 – De Ronde Tafel – The Full Monty http://www.emploit.nl/mir2016-ronde-tafel-the-full-monty http://www.emploit.nl/mir2016-ronde-tafel-the-full-monty#respond Thu, 09 Mar 2017 11:43:46 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4820 Afgelopen vrijdag was weer de dag waarop de winnaars van #MIR2016 moesten laten zien niet alleen populair te zijn, maar ook een visie op het vak van recruiter hebben. In de Kleine Salon van het sfeervolle Huize Frankendael, en voorafgegaan door een heerlijke lunch in Restaurant Merkelbach, hebben de winnaars van de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter […]

Het bericht #MIR2016 – De Ronde Tafel – The Full Monty verscheen eerst op emploIT.

]]>

Afgelopen vrijdag was weer de dag waarop de winnaars van #MIR2016 moesten laten zien niet alleen populair te zijn, maar ook een visie op het vak van recruiter hebben. In de Kleine Salon van het sfeervolle Huize Frankendael, en voorafgegaan door een heerlijke lunch in Restaurant Merkelbach, hebben de winnaars van de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter 2016 een rondetafelgesprek gehouden over de Recruitment Trends voor 2017 en de gevolgen daarvan voor de competenties van de Recruiter. Het was weer een enerverend gesprek, maar anders dan anders, want de camera was erbij deze keer. Benieuwd? Lees snel verder. 


Onder leiding van ondergetekende hebben Joris van den Beuken, overall winnaar en winnaar in de categorie Agency Recruiter, en in het dagelijks leven Operations Manager bij Personato, Burak Oktem, winnaar in de categorie Interim Recruiter, momenteel werkzaam bij Equinix en Vertiv, via zijn bedrijf R-Inhouse, Sanne van Vliet, winnaar in de categorie Corporate Recruiter, en werkzaam in die rol bij de Koninklijke BAM Groep, alsmede Madelon Blokker, winnaar in de categorie Talent en werkzaam als Corporate Recruiter bij YoungCapital, vakinhoudelijk de degens gekruist over de toekomst van het vak van recruiter.

In dit artikel een overzicht van wat deze opinieleiders zien als de trends voor komend jaar in het recruitmentvak. Zeker weer wat nieuwe inzichten in vergelijking met de uitkomst van de Ronde Tafel van de verkiezing in 2015, toen Koos Wurzer, inmiddels werkzaam als Global Employer Branding and Candidate Experience Manager bij Danone in Parijs (!), met de titel aan de haal ging. Zo zie je maar wat zo’n titel met je carrière kan doen. Benieuwd? Gauw verder lezen.

Recruitment Trends voor 2017

Dit zijn de 10 belangrijkste trends waarop we zijn uitgekomen met daaronder meteen de competenties die daar ons inziens bijhoren.

1. Toenemend belang candidate experience

De candidate experience is hét middel om je te onderscheiden in de war for talent. Dé nummer 1 trend volgens onze winnaars. De online ervaring die mensen van een “werken bij” site verwachten gaat richting de top-ervaring die e-commerce sites bieden die vóórlopen. Kijk daar voor je benchmark om je te onderscheiden. Als jij je wil onderscheiden met je candidate experience, kijk dan naar de sites met de beste customer experience. Maar zorg wel dat je “walk the way you talk”, want met de toenemende opkomst van review sites, ja ook voor werkgevers, kom je niet meer weg met window dressing, die gevolgd wordt door een slechte sollicitatie-ervaring of proces.

2. Selectie op drijfveren en aanpassingsvermogen

Net niet de nummer 1 trend volgens onze recruiters, maar het was “close”. Drijfveren en aanpassingsvermogen worden meer en meer belangrijk voor organisaties en “skills” of harde vaardigheden, minder en minder. Technologie en omgeving veranderen zo snel dat verbondenheid met de missie van het bedrijf en het vermogen te reageren op een veranderende (technologische) omgeving veel belangrijkere criteria worden in de keuze voor de medewerker van de toekomst. Maar hoe ga je dat als recruiter uit een CV of een brief halen? Hoe ga je dat meten aan de poort? Al voor dat je kandidaten hebt gezien en gesproken. Een waarachtige uitdaging.

3. Business Partner rol

De eerste signalen dat er CRO’s worden benoemd zijn er: Chief Recruitment Officers, jawel. Op Board level. Er zijn organisaties die erkennen dat ze business value kunnen creëren voor hun klanten en dus producten of diensten aan kunnen bieden die de concurrentie niet heeft, als ze maar de juiste mensen hebben. Daarmee wordt recruitment een strategisch business issue. “Als ik de juiste mensen heb, kan ik mijn organisatie harder en sneller laten groeien ten opzichte van de concurrentie.” Ben jij klaar voor die rol? Kun jij recruitment vertalen in business value?

4. Specialisatie

De specialisatie in ons vak neemt steeds verder toe, niet alleen binnen grote organisaties met een recruitment team, maar ook in de recruitmentdiensten die je extern kunt inkopen. Een goed recruitment team kent tegenwoordig een AMC-er, een sourcer, een recruitment marketeer, een analytics specialist, een recruitment technologie adviseur en een recruitment business partner. En we denken dat er nog meer smaken aan gaan komen! Welke rollen zien jullie nog aan de horizon?

5. Persona’s

Binnen online marketing zijn ze al lang common practice, in recruitment zeker nog niet: persona’s. Het creëren van een profielschets van je doelgroep en daar je employer branding en recruitment proces  op afstemmen. Geen “one size fits all” meer? Heb jij al een persona gecreëerd van de doelgroep achter jouw meest voorkomende vacatures of hoofdpijndossiers?

6. Toenemende vervaging werk en privé

Ex aequo op nummer 6: Als recruiter moet je 24 x 7 x 365 met je vak bezig zijn. Een kandidaat die je een Whatsapp stuurt in het weekend niet beantwoorden, kan niet meer. Misschien doet een concurrerende recruiter dat wel en dan is de vogel gevlogen. Op een feestje even je “recruiter knop” uitzetten? Kan niet, wie weet kom je daar net dat ene schaarse talent tegen, wat zich online niet laat “vangen”. Je hebt thuis wat uit te leggen als je een succesvolle recruiter wilt zijn in 2017.

6. Het millennials dilemma

Er wordt veel geklaagd onder managers over de afnemende loyaliteit onder millennials. Maar volgens de winnaars van #MIR2016 is dat niet terecht. Millennials zoeken naar mogelijkheden om zich te ontwikkelen en impact te hebben op hun werkplek en de wereld daaromheen. Bied je dat als werkgever niet, ja dán ben je ze kwijt. Het lijkt in tegenstrijd met de houding van managers uit eerdere generaties, die vinden dat mensen zich eerst maar eens moeten bewijzen en zaken moeten verdienen. Dus eerst braaf zijn, dan pas opleidingskansen en impactvolle projecten krijgen. Dat schuurt, nu meer dan ooit tevoren. Aan de moderne recruiter om deze generatiekloof te dichten, wil hij of zij succesvol kunnen zijn.

8. Maturity

Ons vak wordt volwassener en volwassener, we hebben een beroepsvereniging, een hogeschool en top events om aan de bal te blijven in je vak. De recruitmentrol als een parkeerfunctie binnen het bedrijf voor iemand die het ergens anders net niet redt of als een leuke startersrol voor iemand die eigenlijk HR Business Partner wil worden? Forget it! Je concurrenten zijn mensen die blijvend kiezen voor dit vak, alles doen om de beste te blijven en ze zijn “here to stay”. Kun jij de concurrentie met ze aan?

9. Predictive analytics

Met data wordt meer en meer voorspelbaar, ook het gedrag van je doelgroep op de arbeidsmarkt en van de sleutelmensen binnen je bedrijf. Als recruiter zul je dit moeten omarmen om niet steeds het slachtoffer te zijn van onverwachts verloop in je organisatie of onverwachtse krapte in jouw stukje van de arbeidsmarkt. Vooruitkijken met goede data wordt echt een dingetje!

10. EVP, say what?

In een steeds krapper wordende markt is het helder, authentiek en onderscheidend kunnen neerzetten van je EVP (Employee Value Proposition) ofwel je USP’s op de arbeidsmarkt (mijn God wat een bak Engels) een absolute must. Wat maakt jou als werkgever uniek en interessant? En ook als intermediair moet je dat namens je opdrachtgever goed kunnen uitleggen. En video is daarin onmisbaar geworden. Komen we nog op terug 😉

Competenties

Ook dit jaar hebben we de competenties weer los getrokken van de trends, benieuwd of jullie het verband zien? Maar met de toenemende specialisatie in ons vak, kun je dan nog wel van dé recruitment competenties spreken? Een sourcer heeft heel andere talenten nodig dan een recruitment marketeer. Een mooi discussiepunt voor de winnaars van komend jaar! Maar wat heb je nodig om in 2017 een echte recruitment koning(in) te worden?

1. Veranderkracht 

We schrijven het al op als recruitment trend: selectie op aanpassingsvermogen. Dat geldt natuurlijk net zo hard voor de recruiter zelf. Ben jij bereid je proces aan te passen voor verschillende persona’s? Of wordt het “one size fits all”. Durf jij te schakelen als je analytics zeggen dat je huidige aanpak op termijn niet gaat werken?

2. Verleiden

Ja, hij was er al eerder en hij blijft terugkomen. Kun je die schaarse kandidaat verleiden tot een dialoog? Aan de telefoon, op chat, op social, per mail. Een kwaliteit die vroeger misschien alleen belangrijk was voor agency recruiters, maar nu corporates ook zelf meer en meer aan sourcing gaan doen…….hoe onweerstaanbaar ben jij als gesprekspartner om over iemands loopbaan te praten?

3. Empathie

Ook deze lijkt een blijver. Met persona’s voor je key doelgroepen moet je je als recruiter kunnen inleven in wat ze drijft en sensitief genoeg zijn in het contact om niet meteen te gaan pushen, maar eerst te luisteren en dan op de behoefte aan te sluiten met de USP’s van je werkgever of opdrachtgever. En als die er niet zijn? Dat eerlijk zeggen en de kandidaat laten gaan, ook dat is een goede candidate experience.

4. Valide selectieproces organiseren

Meer en meer wordt het duidelijk dat discriminatie op afkomst, geslacht en leeftijd een hardnekkig vooroordeel is, wat gevestigd zit in ons reptielenbrein (wie heeft Roeland Dietvorst vorig jaar gehoord op eRecruitment?). Hoe gaan we ervoor zorgen dat we het talent, wat niet uit ons eigen referentiekader komt, niet laten lopen voor ons bedrijf of opdrachtgever? Weet jij de instrumenten en processen te selecteren die dat borgen? Zie jij dat een CV en een brief alleen schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid meet? En dat dat soms totaal niet relevant is voor een job? Maar hoe organiseer je dan een selectieproces, wat zorgt dat de goede mensen komen boven drijven?

5. Organisatiesensitiviteit

Te vaak hebben managers, die maar zo nu en dan een vacature hebben, een totaal irreëel beeld van de arbeidsmarkt, waar jij dagelijks in opereert. Hoe ga jij functioneel leiderschap tonen in het recruitmentproces, zonder te verzanden in een welles-nietes discussie? Hoe verbind jij de trends die jij ziet op de arbeidsmarkt met de business doelen van je hiring managers. Durf en kun jij leiderschap tonen, zonder je hiring manager het bos in te sturen?

6. Creativiteit

Om je werkgever of opdrachtgever goed onder het voetlicht te brengen bij je doelgroep is een “middle of the road” (doorsnee) campagne, niet meer goed genoeg. Creativiteit is de sleutel naar onderscheid. Ook voor recruiters. Hoe “out-of-the-box” (oorspronkelijk) ben jij? “If you benchmark, you’ll be at best, second best”.

7. Responsiviteit

Snelheid van reageren was altijd al heel belangrijk, maar nu nog veel meer. Onbeantwoorde whatsapps? Sollicitaties die al een week liggen? Mails die onbeantwoord blijven? Gesprekken die pas over twee weken kunnen en alleen midden op de dag? Je gaat het talent verliezen. Denk aan de 24x7x365 trend hierboven.

8. Time management

En uiteraard kun je alleen responsief zijn als je je tijd heel goed managed. Krijg je berichten nog binnen op twee plaatsen? Lees je ze twee keer? In onze huidige multi channel tijd, waarbij je langs alle kanten contact moet houden met je doelgroep kan dat echt niet meer. Verder is recruiter zijn bij uitstek een beroep waarbij je steeds met werk bezig bent op verschillende snelheden: een kandidaat NU inplannen, die hiring manager nog nét even goed briefen, zodat ie niet met gestrekt been het interview in gaat en tegelijkertijd een briefing kunnen schrijven voor de leveranciers die op de shortlist staan voor je nieuwe ATS en de campus event planning maken voor het volgend jaar. Niet georganiseerd zijn als recruiter? Het kan echt niet meer!

9. Analytisch vermogen

Met de hoeveelheden data die voor je beschikbaar komen, wordt het kunnen analyseren daarvan een kernkwaliteit van de recruiter. Bijna alles wordt meetbaar en dus interpreteerbaar. Hoe vertaal je al die data naar je recruitmentstrategie voor je kerndoelgroepen? Hoe vertaal je die naar aanpassingen in je selectieproces? Naar het profiel of de persona’s die je voor komend jaar gaat werven om het verloop in te dammen? Een hekel aan cijfertjes? Je kunt het je niet meer veroorloven.

10. Camjo

En we dachten, laten met een vrolijke noot eindigen. Video in recruitment is echt een ding, maar authenticiteit in de werving ook. Dus doe niet zo moeilijk (en duur) en hang zelf de Camjo uit. Weet je niet wat dat is? Zoek het dan maar op! Jij bent de razende sfeer-reporter van je bedrijf of je opdrachtgever, die de baan, de manager, de werkplek, de collega’s informeel en authentiek hun verhaal laat doen en in beeld brengt.

What’s next?

Zo, dit is dan het product van een aantal uren ploeteren, brainstormen en discussiëren. We zijn erg benieuwd wat het werkveld er van vindt.

Daarnaast zijn alle 30 genomineerden van de verkiezing tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2016 “special guest” op 6 april a.s. tijdens Emerce eRecruitment. Daar wacht hen een speciale ontvangst. Een event wat elke innovatieve recruiter niet wil missen. Ook daar virtueel meepraten? Dat kan nu al met de hashtag #eRecruitment17.

Meest Invloedrijke Recruiter 2017

Uiteraard is er eind dit jaar weer een verkiezing.  Maar we gaan het anders doen. Recruiters United, de Hogeschool voor Recruitment en EmploIT hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe impuls te geven aan de verkiezing. Daarin gaat video een belangrijke rol spelen. En dit jaar nemen we daar al een voorproefje op. Dankzij de mannen van videoproductie bedrijf 100ms, Remco Hergaarden en David van Woerden, die onze dag prachtig in beeld hebben gebracht, kun je al een beeld krijgen waar het in 2017 heen gaat.

Eind dit jaar mag iedereen weer kandidaten nomineren. Maar na die nominatie gaat er wat gebeuren. De genomineerden krijgen de uitnodiging om op video 5 vragen te beantwoorden, welke? Als je goed kijkt naar het videoverslag, weet je al welke dat zijn. Luister maar eens goed naar de winnaars van 2016 😉

Deze video’s zullen worden gepubliceerd, zodat jullie allemaal kunnen zien wat de genomineerden gepresteerd hebben en te melden hebben. Deze video’s zullen dus door jullie beoordeeld worden en door een vakjury. Daarmee introduceren we dan ook direct een publieksprijs en een juryprijs. Maar EmploIT zou EmploIT niet zijn als de criteria en de scores van de jury niet openbaar zouden zijn. Want meer transparantie, daar was het ons om begonnen in 2009!

De vakjury zal in ieder geval vertegenwoordigers kennen uit Recruiters United en de Hogeschool voor Recruitment. Wie? Dat maken we later nog bekend. EmploIT zal alle winnaars van de afgelopen jaren vragen om uit hun midden ook een jurylid te benoemen. Daarnaast zijn we nog in gesprek met een tweetal anderen. Zodra er meer nieuws is, horen jullie dat direct.

In 2017 zullen er wederom vier categorieën zijn:

1. Meest Invloedrijke Corporate Recruiter
2. Meest Invloedrijke Agency Recruiter
3. Meest Invloedrijke Interim Recruiter
4. Meest Invloedrijk Recruitment Talent

Maar per categorie zullen we twee winnaars hebben en alle winnaars worden uitgenodigd voor de Ronde Tafel.

Benieuwd wat jullie hiervan vinden en kijk weer uit naar de nominaties in 2017!

Het bericht #MIR2016 – De Ronde Tafel – The Full Monty verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/mir2016-ronde-tafel-the-full-monty/feed 0
#MIR2016 – De Ronde Tafel – The making of…….. http://www.emploit.nl/mir2016-ronde-tafel-the-making-off http://www.emploit.nl/mir2016-ronde-tafel-the-making-off#respond Tue, 07 Mar 2017 10:58:51 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4811 Jullie zijn natuurlijk gewend dat we direct na de Ronde Tafel met de Meest Invloedrijke Recruiters direct komen met een – foto- verslag en post over dé 10 recruitment trends en competenties voor 2017. Maar dit jaar wordt dat allemaal anders. Want video is zeg maar een dingetjes in recruitment en in ieder geval zeker […]

Het bericht #MIR2016 – De Ronde Tafel – The making of…….. verscheen eerst op emploIT.

]]>

Joris van den Beuken wordt tot winnaar 2016 gekroond door zijn voorganger Koos Wurzer

Jullie zijn natuurlijk gewend dat we direct na de Ronde Tafel met de Meest Invloedrijke Recruiters direct komen met een – foto- verslag en post over dé 10 recruitment trends en competenties voor 2017. Maar dit jaar wordt dat allemaal anders. Want video is zeg maar een dingetjes in recruitment en in ieder geval zeker voor mij. Eind deze week verschijnt dus dé blog met een videoreportage en korte interviews met de winnaars van dit jaar, maar druk ff op “lees meer” als je alvast een paar teasers van deze camjo wilt zien.De mannen van 100ms, Remco en David, gaan ons dit jaar verrassen met een mooie videoreportage van de Ronde Tafel in Huize Frankendael (heb hem zelf nog niet gezien), maar ik heb ze zelf even in beeld gebracht terwijl ze aan het werk waren. Hieronder wordt Burak Oktem, Meest Invloedrijke Interim Recruiter van 2016 voorbereid op zijn video interview.

Later op de dag, het was inmiddels donker in 020, werd ik ook nog even vastgelegd om dit mooie evenement af te sluiten en alvast een oproep te doen voor de – vernieuwde aanpak bij – de verkiezing tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2017. Aan mijn stem zul je wel kunnen horen dat dit shot na de borrel is genomen, maar, ach, dat zullen jullie me vast wel vergeven. En oh ja, we hebben echt een vechtpartij tussen vier jongeren op het grind voor Huize Frankendael met al het personeel en de winnaars  uit elkaar moeten halen. Je maakt wat mee…..

Het bericht #MIR2016 – De Ronde Tafel – The making of…….. verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/mir2016-ronde-tafel-the-making-off/feed 0
Joris van den Beuken (Personato) gekozen tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2016 http://www.emploit.nl/joris-beuken-personato-gekozen-tot-meest-invloedrijke-recruiter-2016 http://www.emploit.nl/joris-beuken-personato-gekozen-tot-meest-invloedrijke-recruiter-2016#respond Fri, 13 Jan 2017 12:57:22 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4778 Het was ook in 2016 weer een ongekend spannende strijd wie in 2016 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest. Er zijn nog nooit zoveel stemmen uitgebracht als dit jaar: 3181! De verkiezing leeft dus! Dankzij een inspannende fraudedetectie-ochtend/-middag weten we nu de uitslag. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen, (deels) anonieme stemmen eruit halen […]

Het bericht Joris van den Beuken (Personato) gekozen tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2016 verscheen eerst op emploIT.

]]>

Het was ook in 2016 weer een ongekend spannende strijd wie in 2016 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest. Er zijn nog nooit zoveel stemmen uitgebracht als dit jaar: 3181! De verkiezing leeft dus! Dankzij een inspannende fraudedetectie-ochtend/-middag weten we nu de uitslag. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen, (deels) anonieme stemmen eruit halen en stemmen van niet verifieerbare personen, maar door het gebruik van SurveyMonkey ging dat vrij vlot. Dat waren er in totaal 110 (5%) van de 3181 uitgebrachte stemmen (vorig jaar 23 van iets minder dan 1000 stemmen). Maar het heeft nergens tot een andere uitslag geleid. Wil je alle details (zonder correcties) en commentaren lezen, check dan vooral zelf de uitslag via deze link.

Maar we weten nu dat Joris van den Beuken, Manager Operation bij Personato Werving & Selectie uit het pittoreske Venray, de grote winnaar, de overall winnaar, is met 506 geldige stemmen van de 3157 stemmen. Joris is niet geheel onverwacht ook categoriewinnaar in de categorie Agency Recruiters. Joris heeft vanaf het begin van de verkiezing de lead genomen en die nooit meer afgestaan. Marcel van der Meer, IT Talent Imagineer (waarom heb ik nou niet zo’n title verzonnen?!) bij Klikwork in Zwolle, de runner up heeft alles uit de kast gehaald (mailings, Serious Request actie met 1 Euro voor elke stem) om nog bij te komen, maar dat is hem niet gelukt. Hij had uiteindelijk 322 geldige stemmen. Burak Öktem, Director Search & Selection bij R-INHOUSE is de nummer drie met 300 geldige stemmen. Ook hij heeft zijn uiterste best gedaan en onder andere zijn headline op LinkedIn vervangen met een oproep om op hem te stemmen. Marcel en Burak hebben het elkaar ook nog moeilijk gemaakt in de categorie Interim, waarover later meer. 

Ook in de categorie corporate hebben we een winnaar die al snel de lead nam en hem niet meer afstond: Sanne van Vliet, Corporate Recruiter van de Royal BAM Group. Zij vergaarde uiteindelijk 294 geldige stemmen van de 1263 stemmen die in deze categorie zijn uitgebracht. Nummer twee werd Irene Perk, Global Talent Acquisition Manager bij Usabilla, met 229 geldige stemmen. Goede derde werd Esther van Aalst, Talent Manager bij Danone, vorig jaar hofleverancier met twee winnaars, met uiteindelijk 168 geldige stemmen.

In de categorie Talent is een bijzondere winnaar, namelijk Madelon Blokker van Young Capital (aldaar Corporate Recruiter). Madelon heeft in haar categorie méér stemmen gekregen dan overall winnaar Joris van den Beuken: namelijk 675 stemmen (van de 1161 die in deze categorie zijn uitgebracht), terwijl Joris overall (natuurlijk met veel meer concurrentie) bleef “steken” op 506 stemmen. Goede tweede in deze categorie is Daan Middelweerdt, Recruitment Consultant Hospitality uit de stal van Independent Recruiters (elk jaar wel goed voor een nominatie) met 239 geldige stemmen. De nummer drie is Adriaan van der Heijden, Talent Sourcer bij Talent Mapper, ook een vaste leverancier van Talent in deze verkiezing. Adriaan wist 161 geldige stemmen te verzamelen.

In de categorie Agency Recruiters is Joris niet verrassend ook de winnaar met 510 geldige stemmen van de 1990 in deze categorie. Goede tweede is Eline Lolkema Recruiter van – wederom – YoungCapital te Leeuwarden met 393 geldige stemmen. Derde werd Ramon de Meijer, Director bij de Recruiter met 268 geldige stemmen.

De categorie Interim Recruiters zorgde dit jaar voor het meeste vuurwerk, er waren de meeste genomineerden en de koppositie werd regelmatig gewisseld tussen degenen die uiteindelijk nummer 1, 2 en 3 werden. Uiteindelijk is in deze categorie 1632 keer gestemd. Heel pikant is dat Burak Öktem, Director Search & Selection bij R-INHOUSE, deze categorie heeft gewonnen met 330 geldige stemmen, terwijl hij overall achter de nummer drie in deze categorie Marcel van der Meer, IT Talent Imagineer bij Klikwork, is geëindigd. In deze categorie wist Marcel 321 stemmen te vergaren.
De nummer drie bij de interimmers, Femke Markslag, momenteel interimmer bij Leaseweb (en eind februari weer beschikbaar trouwens!) heeft ook nog lange tijd aan kop gelegen in deze categorie en is uiteindelijk geëindigd met 282 geldige stemmen.

What’s next?

Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met de winnaars van elke categorie (Joris, Burak, Sanne en Madelon) dit jaar de trends voor 2017 in recruitmentland gaan bepalen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter. Ik reken wel op Limburgse vlaai bij de koffie Joris!

Ik kijk nu al uit naar deze sessie metJoris, Burak, Sanne en Madelon, waarbij RKos Wurzer als winnaar van 2015 natuurlijk ook aanwezig zal zijn om zijn kroon aan Joris over te dragen.

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes. Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015. Met 30 genomineerden, bijna 3200 stemmen een all time high!), bijna 8600 views van de blogpost en een groot aantal  shares op LinkedIn,  likes op Facebook en (re)tweets op Twitter is dit een collectief succes van ons allemaal.

Het bericht Joris van den Beuken (Personato) gekozen tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2016 verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/joris-beuken-personato-gekozen-tot-meest-invloedrijke-recruiter-2016/feed 0
Stem NU op jouw kandidaat voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” van 2016 / Vote NOW for your candidate as the “Most Influential Recruiter” in 2016 http://www.emploit.nl/stem-nu-op-jouw-kandidaat-2016 http://www.emploit.nl/stem-nu-op-jouw-kandidaat-2016#comments Mon, 12 Dec 2016 12:30:31 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4714 Update 13-01-2016: De verkiezing is gesloten. Je kunt niet meer stemmen. The election is closed. You can’t vote anymore. Sinds de start van de nominaties voor de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter van 2016” op 24 november jl. tijdens het Recruitment Tech Event, zijn maar liefst  30(!) kandidaten genomineerd: 8 Corporate Recruiters, 10 Interim Recruiters, 9 […]

Het bericht Stem NU op jouw kandidaat voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” van 2016 / Vote NOW for your candidate as the “Most Influential Recruiter” in 2016 verscheen eerst op emploIT.

]]>
STEM NU OP JOUW KANDIDAAT!

Update 13-01-2016: De verkiezing is gesloten. Je kunt niet meer stemmen. The election is closed. You can’t vote anymore.

Sinds de start van de nominaties voor de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter van 2016” op 24 november jl. tijdens het Recruitment Tech Event, zijn maar liefst  30(!) kandidaten genomineerd: 8 Corporate Recruiters, 10 Interim Recruiters, 9 Agency Recruiters en 3 Recruitment Talenten. Iets minder dan het record van 2014 toen 32 recruiters werden genomineerd. In 2015 werd Koos Wurzer verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter, met Fleur Wolsink-Hagens als winnaar in de categorie Agency, Wouter Koeleman in de categorie Interim en Helena Rippen in de Categorie Talent. De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Rob van Elburg (2014)Britt van Capelleveen (2013)Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011)Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009). Wie worden hun opvolgers in 2016? Op wie ga jij je stem uitbrengen? Lees snel verder hoe je dat kunt doen.

In 2016 wederom Scheiding tussen Nominatie en Verkiezing
Dit jaar hebben we wederom de nominatie gescheiden van de verkiezing, daarmee is het startschot voor alle kandidaten gelijk. Ook dit jaar gebruiken we SurveyMonkey als instrument om de resultaten te inventariseren, omdat het voor mij en steun en toeverlaat Rogier van Meer ontzettend veel tijd scheelt met stemmen tellen. Dit jaar is het wederom dan ook alleen mogelijk om op EmploIT je stem uit te brengen. Uiteraard mag je er daarna luid kond van doen op Twitter en Facebook met #MIR2016, maar alleen op de blog uitgebrachte stemmen tellen mee, die op andere sociale media niet meer. Stemmen kan tot donderdag 12 januari 2017 middernacht. Vrijdag 13 januari (als dat maar goed gaat!) wordt in de loop van de dag de uitslag bekend gemaakt!

Categorieën
Dit jaar kun je ook weer één stem uitbrengen “overall” én een stem per categorie, Agency, Corporate, Interim en Talent. Dat maakt het stemmen leuker en spannender. In het stemformulier wordt het invullen van je voornaam, achternaam, functie en LinkedIn profiel verplicht, zodat we alle dubbelstemmen kunnen uitsluiten. Let op: SurveyMonkey staat zo ingesteld dat je niet twee keer op één computer/device kunt stemmen. Doe je dat wel, dan kan je stem verloren gaan. Elke stem dus op een apart device, als je wilt dat ie telt!

De Genomineerden
Hieronder een overzicht van alle genomineerden per Categorie en de motivatie van degene(n) die hen hebben genomineerd. Wil je meteen stemmen omdat je je keuze al hebt gemaakt? Dan kan dat hier. Of scroll direct door naar onder, waar je je stem uit kunt brengen. Benieuwd naar de tussenstand? Klik dan hier.

I. Categorie Corporate

corporate recruiter

 1. Anetta Der Radivojevic, is genomineerd in de categorie Corporate door haar vakbroeder Olivier de Ranitz, Sourcer/ Recruiter EMEA/UK voor NetApp. Annette is Technology Recruiter bij Booking.com. Waarom Olivier Anetta nomineert? “Mostly her dedication, focus and ability to multitask is something that impressed me when I worked together with Anetta. She joined Booking.com recently as a corporate recruiter and already is their top performer. Dealing with direct candidates, sourcing new talent and managing events. When I was talking to some of her candidates they all praised her professionalism and found her easy to connect too. When encountering problems/challenges she uses her creativity to find solutions or just puts in more effort to overcome that problem/challenge. She is a team player. Always helping out others when needed, and still delivering on her goals and promisses. She asks the right questions to become more knowledgeable, using it to her own benefit. Informing her team. And next to that she still has time left to be social with her team members and have fun! Fun fact: When LinkedIn visited us for a training session they asked her to step in front of the group. And then they told the whole group that they had never encountered someone with a 99% InMail respons rate before. And that they had checked that fact with their US colleagues and neither had they. So the presented Anetta with a special certificate and a voucher. @Anetta, It was a privilege to work together with you and I hope to do so again in the future!”
 2. Arjen Biesterveld, is genomineerd in de categorie Corporate door zijn collega Berna Ata, Recruitment Assistent bij het Antoni van Leeuwenhoek. Arjen is daarmee de tweede Recruiter van het Antoni van Leeuwenhoek met een nominatie, naast Tim Klijnman (zie verderop). Ook Berna houdt de reden van nomineren kort, net als haar collega die Tim nomineerde: “Top recruiter! Meer dan dat kan ik niet zeggen.” En dat doet ze dan ook niet!
 3. Esther van Aalst, is genomineerd in de categorie Corporate door haar collega van Danone Yael O’Callaghan, Talent Acquisition & Project Manager Benelux. Esther is Talent Manager Benelux bij Danone. Waarom Yael Esther nomineert? “Esther is voor mij persoonlijk de meest invloedrijke recruiter van 2016! Samen zijn wij gestart bij Danone en ondanks dat we elkaar via netwerk al kende heb ik haar nu goed leren kennen. In een wereld van extraverte altijd aanwezige recruiters is zij de rust zelfde. Ze is geinteresseerd, analytisch en vooral kandidaat gedreven. Ze schept orde in chaos en heeft een groot recruitment hart. Een recruiter waar je als collega en kandidaat echt op kan bouwen!”
 4. Farisada Nurmohamed, al eerder genomineerd, is ook dit jaar weer genomineerd in de categorie Corporate door mede-genomineerde Robert Tichelaar (meer over hem elders in dit artikel). Farisada werkt als  Senior Consultant Big Data IoT en Security bij LINKIT. Waarom Robert Farisada nomineert? “Vorig jaar heb ik Farisada genomineerd voor talent en dit jaar bij corporate. Ik heb haar dit jaar zelf naar LINKIT gehaald, omdat zij nu meer is dan een talent. Ze heeft nog wat dingen te leren, maar zij ontwikkelt zich zo snel!!! Haar inhoudelijke kennis, interesse in IT en innovaties maken haar een interessant persoon om mee te sparren. Ze adviseert kandidaten meer dan dat ze ze verplicht om te tekenen waardoor ze kandidaten aan zich kan binden. Zij is enorm sterk in het bezoeken van tech meet ups, het begeleiden van het proces en alle stakeholders tevreden houden. Ik denk dat ze zich nog wat meer kan ontwikkelen op het gebeid van arbeidsmarktcommunicatie en alle technische middeltjes om je kandidaten te vinden, maar tot nu toe heeft ze dat niet nodig gehad en is haar strategie toch gewoon lekker brutaal op de it professionals afstappen op meet ups. Ik vind Farisada een uitzonderlijk talent en een topper die meer doet dan alleen recruitment. Ze haalt ook nog eens klanten binnen.”
 5. Irene Perk (check die public url!), is genomineerd in de categorie Corporate door de CEO van Usabilla, haar werkgever, Marc van Agteren. Irene is Global Talent Acquisition Specialist bij Usabilla. Waarom Marc Irene nomineert? “Irene is eind vorig jaar gestart als Talent Acquisition Specialist bij Usabilla en heeft het hele recruitmentproces vorm gegeven (compleet metric driven met KPI’s). Zij heeft in een jaar tijd ons bedrijf laten groeien van 30 naar 70+ medewerkers. Vacatures variërend van junior tot VP level, van developer tot sales voor onze kantoren in A’dam, Parijs en New York. Irene heeft een prettige manier van communiceren met hiring managers maar ook met kandidaten (candidate experience is ontzettend belangrijk voor haar, of het het nu een passende kandidaat is of niet). Ze heeft oog voor wat we nodig hebben en weet met haar (magic) sourcing skills menig nieuwe collega’s te binden. Ze is veelzijdig, staat geen uitdaging uit de weg en is daarmee voor ons de meest invloedrijke recruiter!”
 6. Ingrid Bredius, is ook dit jaar weer genomineerd door haar trouwe fan en part-time collega Cees Bakker van het SollicitatieLAB in de categorie Corporate. Ingrid werkt momenteel als Corporate Recruiter bij ITON. Waarom Cees Ingrid – wederom – nomineert? “Vanaf het begin is Ingrid Bredius de vaste waarde in het recruiterspanel voor het cv van de maand. Inmiddels voor het 4e jaar wordt elke maand door SollicitatieLAB het cv van de maand georganiseerd en Ingrid is elke keer present. Op deskundige en prettige wijze geeft zij feedback op de genomineerde cv’s, altijd eerlijk, maar ook altijd met tips. Deze tips hebben veel werkzoekenden geholpen. Daarom verdient Ingrid wat ons betreft de titel Meest Invloedrijke Recruiter 2016.”
 7. Madelon Blokker, is genomineerd in de categorie Talent door haar collega Manon ten Holter, Manager Corporate Recruitment bij YoungCapital. Madelon is Corporate Recruiter bij hetzelfde bedrijf. Waarom Manon Madelon nomineert? “Madelon is een inspireerde Corporate Recruiter als het gaat om haar tomeloze energie en haar aanstekelijke verliefdheid op YoungCapital. Ze is YoungCapital. Door gebruik van vernuftige technologie in de selectieprocedure besteed ze haar meeste tijd aan gesprekken welke zich kenmerken door de persoonlijke touch en doortastendheid. Een ware waakhond op het DNA! We hebben het afgelopen jaar een mega groei gemaakt en dit wat niet gelukt zonder de inzet van Madelon!”
 8. Sanne van Vliet is genomineerd door Wouter Koeleman, momenteel Lead Tech Recruiter a.i. bij KPN Digital, in de categorie Corporate. Sanne werkt momenteel als Corporate Recruiter bij de Royal BAM Group. Waarom Wouter Sanne nomineert? “Ik nomineer Sanne van Vliet (Royal BAM) als top kandidaat voor Corporate Recruiter #MIR2016 . Slimme, resultaatgerichte corporate recruiter, discipline is her friend. Ik heb korte tijd met haar in een team gewerkt en ben onder de indruk wat zij bij BAM bereikt. Ik vind haar een recruitment vakvrouw waar nog veel meer potentie in zit. Go Sanne!”
 9. Tim Klijnman, is genomineerd in de categorie Agency door Rianne Lobato, Recruitment Assistent van het Antoni van Leeuwenhoek, maar we zetten hem maar in de categorie Corporate 😉  Tim werkt als Recruiter bij dezelfde organisatie. Waarom Rianne haar collega Tim nomineert houdt ze kort maar krachtig: “Top collega”.

II. Categorie Interim

interim recruiter

 1. Burak Oktem, is vierdubbel (!) genomineerd – de man heeft fans – in de categorie Interim door Güzade Durmus, Senior Functioneel Beheerder bij Delta Lloyd, door Bert Pleijsant, Group Controller bij GGN en door Abdullah Kece, Manager bij KPN. Burak werkt momenteel via R-INHOUSE als Interim Senior Recruitment Advisor voor Emerson Network Power en door Abeth Demmers, HR Director Benelux & France bij Mediq.
  Waarom Güzade hem nomineert? “Burak is een professional die eerlijk, transparant en integer is. Niet alleen naar de opdrachtgevers, maar ook naar de kandidaten. Hoewel Burak mensen heel goed kan aanvoelen en empathie heeft voor verschillende situaties, behoudt hij altijd zijn focus. Als we het hebben over “getting things done”, dan is Burak de aangewezen persoon. Burak staat voor mens en kwaliteit.”
  Waarom Bert Burak nomineert? “Burak is een zeer prettige recruiter die goed gevoel heeft voor de organisatie en het type medewerkers dat zij nodig heeft. In gesprekken met kandidaten weet hij net iets verder te gaan dan je zou verwachten, hetgeen voor de kandidaat vaak tot verrassingen leidt en waardoor deze andere kanten van zichzelf laat zien dan hij/zij zich had voorgenomen. Daarnaast is Burak gewoon een prettige collega en leuke vent, waarmee je prima kunt samenwerken.”
  Waarom Abeth Burak nomineert? “Burak kan als geen ander recruitment positioneren zowel strategisch als op operationeel niveau. Burak weet strategie te vertalen naar operatie en kan gemakkelijk met de verschillende disciplines samenwerken. Zijn werk kenmerkt zich door professionaliteit, structuur en procesmatig met een integere persoonlijke interesse. Hierdoor weet hij altijd de perfecte match te vinden voor organisatie en kandidaat. Bovendien weet hij bij junior recruiters de persoonlijke ontwikkeling vorm te geven en weet hij gedreven en met passie te coachen. Dus wilt u recruitment op een hoger niveau tillen dan is Burak Oktem de juiste persoon!”
  Waarom Abdullah Burak nomineert? “Zeer professioneel”. Abdullah houdt het graag kort zo te zien 😉
 2. Femke Markslag, is inmiddels vijf (5!) keer genomineerd: in de categorie Corporate door haar manager (?) Walter van de Waterbeemd, Chief Human Resources Officer bij LeaseWeb. Door haar collega Maria Dias Pinto, interim Recruiter bij SnappCar. En door haar LeaseWeb collega’s Richard Hamaker, HR Partner, Bo Ermes, HR Support officer en Catherine te Kolste, ook HR Support Officer. Femke is International Talent Acquisition Lead a.i. (dus we delen haar toch maar in bij Interim ;-)) bij LeaseWeb én Recruiter a.i. bij SnappCar.
  Waarom Walter Femke nomineert? “Femke is a very high energy recruiter with above average passion for what she does. She knows her trade and has a very good organizational sensitivity. You just got to love her for what she is and what she does. In the end she realizes the goals she set out for and it’s fun working with her..”
  Waarom Maria Femke nomineert? “I have worked with Femke both in an agency and in an in-house setting. She is an outstanding recruiter, with a sharp eye for business and a huge heart for people. She knows half of the world, and bringing people together is truly second nature to her. Femke’s seemingly endless energy, lightness and sense of humor make her a pleasure to be around and work with. She is absolutely a reference in the interim scene and the first person I call (and I know I’m not the only one).”
  Waarom Richard Femke nomineert? “Femke is een doelgerichte recruiter die mij op een open, eerlijke en bovenal positiefe recruiter die de organisatie goed in de markt zet en tegelijkertijd er voor zorgt dat het proces zo optimaal mogelijk verkoopt.”
  Waarom Bo Femke nomineert? “Femke is an intensely energetic, enthusiastic person. She is determined to be successful, and able to deal with new or difficult situations easily. She acts and gets things done with flair. I am really happy to have her as a colleague and will definitely miss her once her assignment’s completed.”
  Waarom Catherine Femke nomineert? “Femke heeft een hands on mentaliteit, werkt ontzettend hard om een fantastisch resultaat neer te zetten. Met volle enthusiasme gaat ze aan de slag en motiveerd haar hele omgeving. Ze heeft in een korte termijn een hele strategie geimplementeerd en de recruitment afdeling tot een hoger niveau getilt.”
 3. Frank Bax, is genomineerd in de categorie Interim (het wordt daar druk!) door Thomas Hopman, Manager Flexplein bij de Koninklijke BAM Groep. Frank is momenteel Talent Acquisition Specialist a.i. bij hetzelfde bedrijf. Waarom Thomas Frank nomineert? “Frank is een passievolle recruiter, staat voor zijn zaak en zal altijd zich laten horen om anderen in beweging te krijgen. Het is een echte recruitmentspecialist die het netwerk van de hiring manager goed gebruikt. Oog voor verbetering (intern en extern) en zal de business nooit laten vallen. Hij kan soms wel iets te lang van stof zijn :-), maar dat maakt hem Frank. Het resultaat telt en dat bereikt hij. Hij is een fijne interim collega!”
 4. Jaap van de Coevering, is eveneens genomineerd in de categorie Interim (zijn er nog Recruiters die in loondienst willen?) door Nicol Tadema, Eigenaar van Vacaturetekstburo Voor Tekst. Jaap werkt momenteel als Interim Talent Acquisition Specialist bij ABN Amro Bank. Waarom Nicol Jaap nomineert? “Zo’n A-recruiter die écht het hele recruitmentproces, van a tot z, tot in de puntjes beheerst; da’s Jaap van de Coevering. Altijd scherp, volgens afspraak, strak op tijd en vooral altijd positief ingesteld. Lukt het rechtsom niet, dan slaat hij linksaf. De wens van de (interne) klant staat bij Jaap bovenaan, op de hielen gezeten door wát de kandidaat wilt. Alleen als beide partijen blij zijn, is Jaap blij. Jaap excelleert in sales-, IT- en (online) marketing- recruitment en bedrijft dit met succes bij uiteenlopende clubs zoals eerder Vodafone, TomTom, YME Projects en Aegon. Nu deelt deze topspeler in recruitmentland zijn positiviteit en talent als interim talent acquisition specialist bij ABN Amro.”
 5. Joost Bremmer, is genomineerd door Jacquelien Huisman, Managing Partner Executive Talent Scout, in de categorie Interim. Joost werkt momenteel via Employing als External Staffing Specialist bij ABN Amro. Waarom Jacquelien Joost heft genomineerd? “Joost is ( zeker voor sommige bedrijfstakken) verfrissend eerlijk, transparant en toegankelijk. Niet lullen maar poetsen. Krijgt de zaken voor elkaar. Nooit zichtbaar slecht gehumeurd want dat overkomt hem alleen op de perrons van dit land.”
 6. Marcel van der Meer, is genomineerd in de categorie Interim door Marloes Scheffers, HR Manager bij Yellowtail. Marcel is momenteel als Employer Branding / Talent Acquisition Specialist a.i. aan de slag bij datzelfde Yellowtail via zijn bedrijf Klikwork. Waarom Marloes Marcel nomineert? “Ik werk nu ruim 3 maanden met Marcel samen en niet eerder heb ik met een recruiter samengewerkt die me zo vaak positief verraste. Zelf ben ik jarenlang werkzaam geweest als recruiter en ik weet waar je op moet letten: zorgvuldige communicatie, snelheid van handelen, weten waar je het over hebt, managen van intern proces… En hij verrast me op alle fronten. Stuurt class act persoonlijke mails aan potentiële kandidaten met loeistrakke pitch, weet precies wie waar zit in de procedure en ook nog welke (goedkope maar goede) database je hiervoor kunt inzetten, legt me alles uit wat ik wil weten over IT functies en escaleert netjes en tijdig als het recruitment proces dreigt te vertragen. Daarbij ervaar ik in Marcel echt een collega: gezellig, warm, geïnteresseerd en betrokken. Toch is hij ook zakelijk en kan de juiste afstand bewaren waar dat nodig is. Om die reden wil ik Marcel graag nomineren.”
 7. Martin Quaak, heel mysterieus alleen binnen LinkedIn vindbaar als Martin Q. is genomineerd in de categorie Interim door Dorien Wortman, Key Account Manager bij Pfizer. Martin werkt als interimmer via zijn bedrijf Q-Mace Recruitment Solutions. Waarom heeft Dorien Martin genomineerd? “Martin heeft niet alleen oog voor IT recruitment maar als hij iemand kan adviseren en kan introduceren in zijn netwerk zal hij dat beslist niet nalaten. Ik ken veel mensen die op deze manier een baan aan hem te danken hebben. Let wel het gaat hier om kandidaten die hij belangeloos heeft geholpen. Uiteindelijk helpen wij hem weer met informatie en leads maar daar is het hem volgens mij niet om te doen.
 8. Micha Lekawael, is genomineerd in de categorie Interim door niemand minder dan #MIR2014 Rob van Elburg, collega interimmer bij ING. Micha is Product Owner Hiring Squad CIO bij ING, kijk da’s nog eens ene job title! Waarom Rob Micha nomineert? “…De functie titel van Micha zegt het eigenlijk al: Product Owner IT Hiring Squad CIO. ING kent een nieuwe Way of Working. Men werkt grotendeels ‘agile’, een methode die men ook ziet bij bedrijven als Spotify, Netflix en Google. Micha heeft het recruitment model binnen ING CIO hier op dezelfde manier ingericht. Een uitzonderlijk team, met een uitzonderlijke methodiek, vergelijkbaar als die met de business. Dit resulteert in uitzonderlijke hires die de business doelstellingen waarborgen. Da’s knap gedaan. Zeker vanwege de unieke vorm. Daarom voor hem deze nominatie.”
 9. Michel van den Berg, is dubbel genomineerd in de categorie Interim door Ramon de Meijer, directeur van de de Recruiter (inmiddels zelf ook genomineerd), en door Roeland Pluijm, Chief Tribal Officer bij Digital Tribes. Michel werkt momenteel als Interim Corporate Recruiter voor de Hogeschool Utrecht.
  Waarom Ramon Michel heeft genomineerd? “Michel is misschien niet de meest invloedrijke recruiter die er is, daarvoor is hij te bescheiden. Maar ik denk dat hij dat wel zou moeten zijn. Ik ken veel mensen in het recruitmentvak, maar ken niemand die zo professioneel zijn werk doet. Altijd het belang van de organisatie voorop, het gehele plaatje overziend, de organisatie echt goed kennend. In de lead, sturend naar leverancier en hiring manager. Waarbij het resultaat altijd voorop staat. En dat resultaat is geen KPI, niet alleen maar het vinkje van de ingevulde vacature. Maar dat resultaat is een hire die duurzaam is, waarbij de hiring manager positief verrast is. Als je dan bedenkt dat hij er altijd voor zorgt dat elke (afgewezen) kandidaat een uitgebreide terugkoppeling krijgt verbaas je je hoe hij dat met een overvolle portefeuille elke keer weet te organiseren. En dan werkt hij ook nog eens altijd positief aan de relatie. Eigenlijk allemaal zaken die vanzelfsprekend zouden moeten zijn voor elke recruiter, maar in de praktijk is dat dus helaas vaak niet zo.”
  Waarom Roeland Michel nomineert? “Ik zag Michel staan als genomineerde en dacht direct, ja, ik nomineer hem ook. Ik heb hem leren kennen toen wij beiden bij Rabobank Nederland werden ingehuurd. Michel is een rustige kerel en goede recruiter, geen bla bla en hij doet wat ie moet doen. Hij is een erg prettige collega. Oja, en hij rijdt motor.”
 10. Robert Tichelaar, is genomineerd in de categorie Interim door Wouter Koeleman, Lead Tech Recruiter a.i. bij KPN Digital en zelf winnaar in de categorie Interim in 2016. Robert is momenteel beschikbaar als interimmer, sla je slag! Waarom Wouter Robert nomineert: “Ik heb met Robert samengewerkt eind 2015 en begin 2016. Een gedreven resultaatgericht interim corporate recruiter met goede achtergrond als agency recruiter. Beetje onorthodox af en toe op een leuke manier, waarmee hij prima kan levelen met kandidaten voor tech / it vacatures. Wat is het belangrijkste vind is dat Robert een prima vent is met een passie voor recruitment. Ik vind hem een moderne recruiter is die continue met zijn tijd mee gaat en niet bang is om te experimenteren om het juiste resultaat te krijgen. Innovatie in recruitment is zo belangrijk, en daarom verdient hij mijn nominatie. Er kan toch moeilijk een proces recruiter winnen ;-)”

III. Categorie Agency

Agency Recruiter

 1. Chantal van Vorden-van der Peet, is meteen tig keer genomineerd (uit betrouwbare bron – Chantal – weet ik wie hier achter zit, het is goed bedoeld ;-)) in de categorie Agency door Marianne Hinderks, Medewerkster P&O bij Bos Logistics, door Cindy Stadt, HR Manager bij Bouwmaat, door Tineke Baak-Groen, HR Adviseur bij PPG Coatings, door Romana Verhagen, Manager Payroll bij Brand Energy,  door Deborah van den Ham, HRM bij Apotex, door Saskia Burgerhout-Willeboordse, Coach en Eigenaar van B6 Coaching, door Hanneke van der Helm, HR professional bij H3R, door Petra Meijssen, HR Consultant bij Mens in Beeld, door Simone van Pel, Opleidingsadviseur bij SRO, door Angela van Nuland, HR Adviseur bij de GrowWork Group, door Ester van der Linden, nu nog werkzaam bij Skool maar vanaf 1 januari als Account Manager bij ThiemeMeulenhoff en door Arjen Besselink, Plant Manager bij Initial. Chantal is eigenaar van Bloem Werving & Selectie.
  Waarom Marianne Chantal nomineert? “Chantal van Vorden is echt een goede recruiter, echt professioneel. Ze luistert naar waar jij naar op zoek bent en bereid je goed voor op de sollicitatie bij het bedrijf. Zou Chantal van Vorden wel als werkgever willen hebben.”
  Waarom Cindy Chantal nomineert? “Chantal vervuld met enige regelmaat onze vacante positie, daarnaast heeft ze ons ondersteunt tijdens een reorganisatie. Ze heeft haar kwaliteiten ingezet om vanuit een objectief oogpunt voor al onze medewerker een nieuwe passende functie te vinden binnen onze organisatie die past bij het profiel en de kwaliteiten van de medewerker en de wensen vanuit de organisatie. Chantal haar stijl kenmerkt zich door een open gesprekspartner en een goede verbinding tot stand brengen met alle stake holders.”
  Waarom Tineke Chantal nomineert? “Chantal maakt het verschil tov reguliere recruiters. Betrokken en een persoonlijke benadering en net even dat stapje meer. Chantal is puur en oprecht geïnteresseerd en begeleidt de kandidaten zorgvuldig en professioneel.”
  Waarom Romana Chantal nomineert? “Ik heb Chantal leren kennen doordat ik zelf in een procedure via haar bureau Bloem W&S zat voor de functie van Manager Payroll voor Brand Energy. Ik ben ook door Chantal bemiddeld voor deze functie. Gedurende deze hele procedure heeft Chantal goed op het proces gelet ze informeerde met enthousiasme over de voortgang van de procedure en leefde mee. Chantal gaat veel verder dan het aanbieden van kandidaten. Zij begrijpt alle partijen die betrokken zijn in het hele process van werving en selectie. Zij straalt haar passie voor het werk. Zij is een hele professionele en gepassioneerde vrouw, vraagt goed door en denkt actief mee om echt de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Zij heeft oog voor details, kwaliteit, komt voorbereid voor de gesprekken. Haar enorme inzet, humor, interesse in de kandidaat, haar grote doorzettingsvermogen en vriendelijkheid combineert zij met haar professionele aanpak van de werving en selectie. Op eigen kracht en wil en de doorzettingsvermogen heeft zij een goed functionerend bureau opgezet.”
  Waarom Deborah Chantal nomineert? “De toegevoegde waarde van Chantal is haar oprechte belangstelling en persoonlijke touch. Zij geeft iets extra’s, zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.”
  Waarom Saskia Chantal nomineert? “Chantal ziet mensen echt. Heeft een zesde zintuig voor het beoordelen van potentieel én het matchen van de ultieme kandidaat-functie-organisatie combinatie. Aanrader!”
  Waarom Hanneke Chantal nomineert? “Chantal is niet alleen een zeer professionele recruiter maar tevens een heel fijne persoon om mee te werken. Chantal stelt zich enorm goed op de hoogte van de behoeften van haar klant. Zij weet zich niet alleen goed te laten informeren over het profiel wat de klant zoekt, maar verdient zich eveneens boven gemiddeld in de organisatie waar de kandidaat straks zal komen te werken. Aan de kandidaten besteedt zij niet minder aandacht. Zelfs nadat zij geplaatst zijn, worden ze nog door haar gecoacht. Voor lastige of gemakkelijk invulbare vacatures, bel ik altijd Chantal!”
  Waarom Petra Chantal nomineert? “Chantal heeft heel gestaag een succesvol & kwalitatief hoogstaand recruitmentbureau opgezet, door alle crisistijden heen. Geen poespas maar stap voor stap doorgaan vanuit haar eigen visie op Recruitment. Ik heb Chantal beter leren kennen in de opstartfase van haar bureau. Bij Chantal is de uitspraak “de klant centraal” geen plichtmatige kreet. Dat is de wijze waarop ze is gestart en dat is de wijze waarop ze een vaste klantenkring heeft opgebouwd. Een ‘winner’ met hart voor haar vak”
  Waarom Simone Chantal nomineert? “Chantal is een hele betrokken recruiter. Ik heb haar meegemaakt als werkzoekende, waarbij zij aandacht had voor mijn wensen en heel open was over mogelijke zaken van werkgeverskant die niet bij zouden passen. Hiermee creeert ze duidelijkheid voor beide partijen en laat ze niets onbesproken. Daarnaast heb ik met haar gewerkt vanuit de rol van opdrachtgever. Daarbij weet ze snel door te dringen tot de kern en heeft ze snel de juiste mens op de juiste plek. Haar ambities zijn groot, maar ze behoudt haar persoonlijk aandacht. Heel prettig om met haar te werken.”
  Waarom Angela Chantal nomineert? “Chantal is een betrokken Recruiter die met vol enthousiasme en passie voor het vak meezoekt met de werving en selectie van geschikte kandidaten voor onze organisatie!”
  Waarom Ester Chantal nomineert? “Ze gaat verder van andere recruiters in het vinden van een juiste match, door een uitgebreide screening en veel persoonlijke aandacht! training en coaching.”
  Waarom Arjen Chantal nomineert? “Chantal van Vorden is gedreven en heeft een enorm talent om de match te maken voor sollicitant en werkgevers. Ze is zeer doortastend en gebruikt een heel persoonlijke aanpak. Ze heeft de nominatie meer dan verdient.”
 2. Eline Lolkema, is genomineerd in de categorie Agency door haar collega Chantal Janse (nee, niet die!), Operational Director bij YoungCapital. Eline is Recruiter bij de vestiging Leeuwarden. Waarom Chantal Eline nomineert? “Eline draagt een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, heeft een groot doorzettingsvermogen en zet álles op alles om beoogde resultaten te behalen. Eline is erg proactief, denkt altijd een stapje verder en weet de belangen van de klant goed te combineren met die van ons. Ze is een relatiebeheerder in hart en nieren, denkt echt met de klant mee en is een waardevolle advies partner. Zowel richting haar klant als kandidaten is Eline een toegankelijk contactpersoon, biedt ze een luisterend oor, maar durft ook kritisch te zijn. Daarnaast is ze richting klant en kandidaat enorm attent (stuurt bijvoorbeeld kaartjes bij bepaalde gebeurtenissen). Al haar contactpersonen zijn dan ook fan van haar! Verder is Eline een vrouw van haar woord, komt afspraken na en je kunt haar blindelings vertrouwen. Daarnaast heeft Eline een belangrijk aandeel in het team en brengt ze enorm veel energie en gezelligheid mee. Ze is een ontzettend behulpzame collega en haar enthousiasme en positiviteit werken aanstekelijk en bevorderlijk binnen het team.”
 3. Gwenny Mees, is genomineerd in de categorie Agency Jef Schippers, Sales Manager bij Schippers Sales Solutions. Gwenny is  bij HelloPeople. Waarom Jef Gwenny nomineert? “Eén van de weinige recruiters die doet wat zegt en zegt wat ze doet. Is duidelijk en in alle fronten direct en positief. Verder is zij ook niet alleen voor de werkgever een steun in het selectie proces. Zij is er ook voor de werkzoekende. En hier is ze uniek in. Zij snapt dat je soms even een oor zoekt om mee te sparren. In een aantal gevallen heb ik vrienden geadviseerd. Om voordat er breed gezocht gaat worden met Gwenny contact op te nemen. Een organisatie die ook gedragen wordt door een ijzersterke persoonlijkheid. Met vooral een gevoel voor humor.”
 4. Inez Abels, is genomineerd in de categorie Agency door haar collega/teamlid Marieke Burger, Recruitment Consultant bij WeKnowPeople (wie kent ze niet ;-)). Inez is Senior Recruitment Consultant bij hetzelfde bedrijf. Waarom Marieke Inez nomineert? “Inez is een (digital) recruiter in hart en nieren, altijd compleet vastbijtend in de functies welke zij onder haar hoede heeft en ze laat niet meer los totdat ze de juiste kandidaat heeft gevonden. Tevens heeft zij als senior zijnde een heldere visie op het team waar onder andere ik in zit en is zij altijd welwillend om te fungeren als klankbord. Ze is eerlijk en to the point. Een fijne collega waar wij veel van leren!”
 5. John Meijdam, is genomineerd in de categorie Agency door een kandidaat (!) namelijk door Haske Bakker, Adviseur Particulieren B bij de Rabobank in Den Haag. John is Senior Consultant bij Saro Recruitment. En wat een manier om genomineerd te worden, ik ben er gewoon jaloers op: “Met overtuiging, daadkracht en een goed netwerk heeft John mij geweldig ondersteund. Sympathiek en aandacht voor persoonlijke wensen van de klant werden ook door anderen genoemd op LinkedIn en dit is zeker terecht! Na 8 jaar afwezigheid in de bankensector was het moeilijk om met mijn vervallen WFT-diploma’s terug te keren (Ondanks ruim 11 jaar ervaring kreeg ik vele afwijzingen bij vele aanbieders, tot John mij wel het vertrouwen gaf) . Dankzij John was het zeer snel geregeld en kon ik met groot plezier weer aan het werk bij de Rabobank. Mede dankzij John kon ik na 6 maanden de overstap naar jaarcontract bij Rabo maken, en toen deze een jaar later verviel had ik 1 week na contact met John alweer het vervolg bij een andere Rabo dichterbij huis. Ik ben John zéér dankbaar voor het vertrouwen, het snelle schakelen en de hulp/adviezen.”
 6. Joris van den Beuken, is genomineerd in de categorie Agency door zijn collega bij Personato Caspar Kipp, Managing Consultant Marketing en e-Commerce. Joris is Manager Operations bij hetzelfde buro. Waarom Caspar Joris nomineert? “Joris is een recruitment expert ten top. Niet alleen zit hij dit jaar al 10 jaar vol passie in het vak, hij heeft bewezen het vak recruitment binnen iedere sector tot kunst te kunnen verheven. In de eerste jaren binnen Personato op de afdeling Sales, waar hij complete sales teams van corporate organisaties door heel Nederland vorm heeft gegeven. Vanuit die discipline zijn de branches Marketing, Finance, en op dit moment Inkoop erbij gekomen, waar hij mkb+ en tevens de (internationale) corporates voorziet van specialistisch personeel. Joris is meer dan een recruiter. Hij is sparringspartner van beslissers, en weet op het gebied van instroom de juiste behoefte bloot te leggen. Door middel van de juiste kandidaten en een goede begeleiding is er voor iedere vraag op het gebied van instroom, een antwoord van Joris.”
 7. Koen Roozen, is genomineerd door zijn collega Baudi Heidanus, Lead Recruiter bij HetRecruitingKantoor, in de categorie Agency. Koen is Partner bij hetzelfde bedrijf. Waarom Baudi Koen nomineert? “Koen is de drijvende kracht achter HetRecruitingKantoor en Recruitmentbanen.nl. Zijn inspirerende visie draagt hij uit in zijn lessen op de HvR en in zijn veelgeprezen blogs. Te weinig mensen weten dat Koen verantwoordelijk is voor zeer geslaagde RPO trajecten terwijl hij zijn hand ook niet omdraait voor het invullen van moeilijk invulbare recruitment vacatures. Bovenal is Koen ook gewoon een aardige vent waar je prima een biertje mee kan drinken. Ik ken Koen al een flink aantal jaren en ik gun het andere recruiters ook om van zijn kennis en kunde gebruik te maken. Daarom nomineer ik Koen.”
 8. Ramon de Meijer, is genomineerd in de categorie Agency door zijn klant Bernard Lugtenberg, European Talent Acquisition Manger bij Nike. Ramon is Director bij de Recruiter. Waarom Bernard Ramon nomineert? “Ramon is mijn go-to recruiter voor senior MT Tech vacatures. Door zijn ruime ervaring als corporate en agency recruiter, weet hij als geen ander posities snel te doorgronden, de company dynamics in te schatten en de juiste match te vinden. Hij combineert zijn recruiter skills met diepgaande IT kennis, juiste balans tussen snelheid/kwaliteit en uitstekende kandidaat/kandidaat relaties. Met zijn eigen bureau “De Recruiter” heeft een bureau met een eigenzinnige cultuur neergezet, waar recruiters met passie voor het vak met vrijheid en zelfstandigheid, fun en grote kwaliteitsstandaard samen succesvol zijn. Nike heeft ambitieuze doelstellingen qua diversiteit. Voor een sr. Director Supply Chain Technology heb ik Ramon uitgedaagd een vrouwelijk kandidaat te vinden. In een silent search heeft hij effectief de markt voor ons in kaart gebracht en uiteindelijk een top vrouwelijke hire aangeleverd. Dit bevestigde voor mij zijn nominatie als recruiter van het jaar!”
 9. Relinde Boerman, is genomineerd in de categorie Agency door collega genomineerde Femke Markslag (meer over Femke een stukje terug in dit artikel). Relinde is Senior Consultant Human Resources bij Michael Page. Waarom Femke Relinde nomineert? “Relinde is one of the people that has been and is part of me being successful. She is one of the best agency recruiters I worked with with. She really listens to you, sees what will and will not suit you and who is always honest and open. Her timely planning, her huge network and her passion for the job makes her one of the key to go for people for me. I have worked with her being a candidate (she got me an amazing assignment!!) and even right now I work with her to fill a really difficult and urgent role at LeaseWeb. Currently she works and has worked for a long time at Michael Page, but in all honesty, if Relinde would move to another company I would still search for her when looking for a new role or help in recruiting talent. She is not just a recruiter who is in there for the moneycares about her clients, candidates and will make sure she gives her fullest with everything she does, she . She,for me is THE agency recruiter I would call.”

IV. Categorie Talent

Recrutiment Talent

 1. Adriaan van der Heijden, is genomineerd door zijn collega, Talent Sourcer Hila Leupen van TalentMapper, genomineerd din de categorie Talent. Adriaan werkt momenteel als interim International Talent Sourcer voor Vattenfall/Nuon. Waarom heeft Hila haar collega Adriaan genomineerd? “Adriaan is een top talent die zich binnen een korte tijd tot top sourcer heeft ontwikkeld. Hij haalt belachelijke goede resultaten binnen Nuon voor de meest bizarre functies voor zowel Nederland, Denemarken, Duitsland en Zweden.”
 2. Daan Middelweerdt, is genomineerd in de categorie Talent door zijn grote roerganger bij Independent Recruiters, Olfertjan Niemeijer. Daan werkt als Recruitment Consultant Hospitality voor het label Independent Hospitality van Independent Recruiters. Waarom Olfertjan zijn medewerker Daan nomineert? “Daan heeft zich in 12 maanden razendsnel ontwikkeld tot een zeer complete Recruitment professional. Zijn vakkennis (hotelschool) gecombineerd met feilloos gevoel voor de match tussen kandidaat en opdrachtgever maken van hem een toptalent.

En NU Stemmen!

Door deze link te volgen naar de SurveyMonkey Enquete kun je stemmen, of door het formulier hieronder (niet mobiel beschikbaar) in te vullen. LET OP: Je mag 5 stemmen uitbrengen, 1 per categorie, dus helemaal doorscrollen naar beneden tot na vraag 7 en op de knop “Stem indienen/Submit vote” drukken:

1. Overall
2. Corporate
3. Interim
4. Agency
5. Talent

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Het bericht Stem NU op jouw kandidaat voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” van 2016 / Vote NOW for your candidate as the “Most Influential Recruiter” in 2016 verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/stem-nu-op-jouw-kandidaat-2016/feed 17
Nomineer NU jouw kandidaat / Nominate your candidate NOW #MIR2016 http://www.emploit.nl/nomineer-nu-kandidaat-nominate-your-candidate-now-mir2016 http://www.emploit.nl/nomineer-nu-kandidaat-nominate-your-candidate-now-mir2016#comments Thu, 24 Nov 2016 14:20:51 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4597 (Don’t speak or read Dutch? No panic, just scroll down for the English version) Dit jaar voor het eerst wordt tijdens het Recruitment Tech Event – #RTE16 – op donderdag 24 november in de Fabrique te Utrecht, de nominatie voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” gestart. Wie gaat de opvolger worden van Koos Wurzer, #MIR2015? En wie […]

Het bericht Nomineer NU jouw kandidaat / Nominate your candidate NOW #MIR2016 verscheen eerst op emploIT.

]]>
Nomineer NU jouw kandidaat / Nominate your candidate NOW...

(Don’t speak or read Dutch? No panic, just scroll down for the English version)

Dit jaar voor het eerst wordt tijdens het Recruitment Tech Event – #RTE16 – op donderdag 24 november in de Fabrique te Utrecht, de nominatie voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” gestart. Wie gaat de opvolger worden van Koos Wurzer, #MIR2015? En wie gaat de opvolger van Fleur Wolsink-Hagens worden in de categorie Agency? Wie de opvolger van Wouter Koeleman in de categorie Interim? En wie wordt het nieuwe talent van 2016, een titel die vorig jaar ging naar Helena Rippen (toen nog Danone, inmiddels weggekaapt door Royal BAM). Klik snel door om jouw kandidaat te nomineren.

Ook dit jaar scheiden we de nominaties van de verkiezing, dat is goed bevallen de afgelopen twee jaar. De verkiezing starten we traditioneel pas aan het eind van het jaar, 12 december. We gebruiken SurveyMonkey als een tool om kandidaten te nomineren en na 12 december ook om te stemmen.

In SurveyMonkey (hieronder dus) voer je je nominatie in. Vermeld de voor- en achternaam, het LinkedIn profiel, de categorie waarvoor je de recruiter nomineert (corporate, agency, interim of talent), maar ook je motivatie. Uiteraard vermeld je ook jouw volledige naam, functie, werkgever en een link naar je professionele profiel, want je staat voor je nominatie. Scroll door, want het zijn vier (4!) vragen en druk na beantwoorden op de “Gereed” knop! Let op, het is dus GEEN stem, maar een nominatie. Stemmen kan vanaf 12 december. Via deze link kun je real time de genomineerden checken en kijken of jouw kandidaat er al tussen staat. We zullen regelmatig de lijst met genomineerden bijwerken in het artikel, zodat je niet dubbel hoeft te nomineren. De nominatie stopt op het moment dat de verkiezing start. Dus nomineer vóór 12 december!

Laatste update maandag 12 december 12:00, de laatste nominaties zijn binnen: 30 totaal. Tien in de categorie Interim, drie in de categorie Talent, acht in de categorie Corporate en negen in de categorie Agency:

Adriaan van der Heijden, is genomineerd door zijn collega, Talent Sourcer Hila Leupen van TalentMapper, genomineerd din de categorie Talent. Adriaan werkt momenteel als interim International Talent Sourcer voor Vattenfall/Nuon. Waarom heeft Hila haar collega Adriaan genomineerd? “Adriaan is een top talent die zich binnen een korte tijd tot top sourcer heeft ontwikkeld. Hij haalt belachelijke goede resultaten binnen Nuon voor de meest bizarre functies voor zowel Nederland, Denemarken, Duitsland en Zweden.”

Anetta Der Radivojevic, is genomineerd in de categorie Corporate door haar vakbroeder Olivier de Ranitz, Sourcer/ Recruiter EMEA/UK voor NetApp. Annette is Technology Recruiter bij Booking.com. Waarom Olivier Anetta nomineert? “Mostly her dedication, focus and ability to multitask is something that impressed me when I worked together with Anetta. She joined Booking.com recently as a corporate recruiter and already is their top performer. Dealing with direct candidates, sourcing new talent and managing events. When I was talking to some of her candidates they all praised her professionalism and found her easy to connect too. When encountering problems/challenges she uses her creativity to find solutions or just puts in more effort to overcome that problem/challenge. She is a team player. Always helping out others when needed, and still delivering on her goals and promisses. She asks the right questions to become more knowledgeable, using it to her own benefit. Informing her team. And next to that she still has time left to be social with her team members and have fun! Fun fact: When LinkedIn visited us for a training session they asked her to step in front of the group. And then they told the whole group that they had never encountered someone with a 99% InMail respons rate before. And that they had checked that fact with their US colleagues and neither had they. So the presented Anetta with a special certificate and a voucher. @Anetta, It was a privilege to work together with you and I hope to do so again in the future!”

Arjen Biesterveld, is genomineerd in de categorie Corporate door zijn collega Berna Ata, Recruitment Assistent bij het Antoni van Leeuwenhoek. Arjen is daarmee de tweede Recruiter van het Antoni van Leeuwenhoek met een nominatie, naast Tim Klijnman (zie verderop). Ook Berna houdt de reden van nomineren kort, net als haar collega die Tim nomineerde: “Top recruiter! Meer dan dat kan ik niet zeggen.” En dat doet ze dan ook niet!

Burak Oktem, is vierdubbel (!) genomineerd – de man heeft fans – in de categorie Interim door Güzade Durmus, Senior Functioneel Beheerder bij Delta Lloyd, door Bert Pleijsant, Group Controller bij GGN en door Abdullah Kece, Manager bij KPN. Burak werkt momenteel via R-INHOUSE als Interim Senior Recruitment Advisor voor Emerson Network Power en door Abeth Demmers, HR Director Benelux & France bij Mediq.
Waarom Güzade hem nomineert? “Burak is een professional die eerlijk, transparant en integer is. Niet alleen naar de opdrachtgevers, maar ook naar de kandidaten. Hoewel Burak mensen heel goed kan aanvoelen en empathie heeft voor verschillende situaties, behoudt hij altijd zijn focus. Als we het hebben over “getting things done”, dan is Burak de aangewezen persoon. Burak staat voor mens en kwaliteit.”
Waarom Bert Burak nomineert? “Burak is een zeer prettige recruiter die goed gevoel heeft voor de organisatie en het type medewerkers dat zij nodig heeft. In gesprekken met kandidaten weet hij net iets verder te gaan dan je zou verwachten, hetgeen voor de kandidaat vaak tot verrassingen leidt en waardoor deze andere kanten van zichzelf laat zien dan hij/zij zich had voorgenomen. Daarnaast is Burak gewoon een prettige collega en leuke vent, waarmee je prima kunt samenwerken.”
Waarom Abeth Burak nomineert? “Burak kan als geen ander recruitment positioneren zowel strategisch als op operationeel niveau. Burak weet strategie te vertalen naar operatie en kan gemakkelijk met de verschillende disciplines samenwerken. Zijn werk kenmerkt zich door professionaliteit, structuur en procesmatig met een integere persoonlijke interesse. Hierdoor weet hij altijd de perfecte match te vinden voor organisatie en kandidaat. Bovendien weet hij bij junior recruiters de persoonlijke ontwikkeling vorm te geven en weet hij gedreven en met passie te coachen. Dus wilt u recruitment op een hoger niveau tillen dan is Burak Oktem de juiste persoon!”
Waarom Abdullah Burak nomineert? “Zeer professioneel”. Abdullah houdt het graag kort zo te zien 😉

Chantal van Vorden-van der Peet, is meteen tig keer genomineerd (uit betrouwbare bron – Chantal – weet ik wie hier achter zit, het is goed bedoeld ;-)) in de categorie Agency door Marianne Hinderks, Medewerkster P&O bij Bos Logistics, door Cindy Stadt, HR Manager bij Bouwmaat, door Tineke Baak-Groen, HR Adviseur bij PPG Coatings, door Romana Verhagen, Manager Payroll bij Brand Energy,  door Deborah van den Ham, HRM bij Apotex, door Saskia Burgerhout-Willeboordse, Coach en Eigenaar van B6 Coaching, door Hanneke van der Helm, HR professional bij H3R, door Petra Meijssen, HR Consultant bij Mens in Beeld, door Simone van Pel, Opleidingsadviseur bij SRO, door Angela van Nuland, HR Adviseur bij de GrowWork Group, door Ester van der Linden, nu nog werkzaam bij Skool maar vanaf 1 januari als Account Manager bij ThiemeMeulenhoff en door Arjen Besselink, Plant Manager bij Initial. Chantal is eigenaar van Bloem Werving & Selectie.
Waarom Marianne Chantal nomineert? “Chantal van Vorden is echt een goede recruiter, echt professioneel. Ze luistert naar waar jij naar op zoek bent en bereid je goed voor op de sollicitatie bij het bedrijf. Zou Chantal van Vorden wel als werkgever willen hebben.”
Waarom Cindy Chantal nomineert? “Chantal vervuld met enige regelmaat onze vacante positie, daarnaast heeft ze ons ondersteunt tijdens een reorganisatie. Ze heeft haar kwaliteiten ingezet om vanuit een objectief oogpunt voor al onze medewerker een nieuwe passende functie te vinden binnen onze organisatie die past bij het profiel en de kwaliteiten van de medewerker en de wensen vanuit de organisatie. Chantal haar stijl kenmerkt zich door een open gesprekspartner en een goede verbinding tot stand brengen met alle stake holders.”
Waarom Tineke Chantal nomineert? “Chantal maakt het verschil tov reguliere recruiters. Betrokken en een persoonlijke benadering en net even dat stapje meer. Chantal is puur en oprecht geïnteresseerd en begeleidt de kandidaten zorgvuldig en professioneel.”
Waarom Romana Chantal nomineert? “Ik heb Chantal leren kennen doordat ik zelf in een procedure via haar bureau Bloem W&S zat voor de functie van Manager Payroll voor Brand Energy. Ik ben ook door Chantal bemiddeld voor deze functie. Gedurende deze hele procedure heeft Chantal goed op het proces gelet ze informeerde met enthousiasme over de voortgang van de procedure en leefde mee. Chantal gaat veel verder dan het aanbieden van kandidaten. Zij begrijpt alle partijen die betrokken zijn in het hele process van werving en selectie. Zij straalt haar passie voor het werk. Zij is een hele professionele en gepassioneerde vrouw, vraagt goed door en denkt actief mee om echt de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Zij heeft oog voor details, kwaliteit, komt voorbereid voor de gesprekken. Haar enorme inzet, humor, interesse in de kandidaat, haar grote doorzettingsvermogen en vriendelijkheid combineert zij met haar professionele aanpak van de werving en selectie. Op eigen kracht en wil en de doorzettingsvermogen heeft zij een goed functionerend bureau opgezet.”
Waarom Deborah Chantal nomineert? “De toegevoegde waarde van Chantal is haar oprechte belangstelling en persoonlijke touch. Zij geeft iets extra’s, zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.”
Waarom Saskia Chantal nomineert? “Chantal ziet mensen echt. Heeft een zesde zintuig voor het beoordelen van potentieel én het matchen van de ultieme kandidaat-functie-organisatie combinatie. Aanrader!”
Waarom Hanneke Chantal nomineert? “Chantal is niet alleen een zeer professionele recruiter maar tevens een heel fijne persoon om mee te werken. Chantal stelt zich enorm goed op de hoogte van de behoeften van haar klant. Zij weet zich niet alleen goed te laten informeren over het profiel wat de klant zoekt, maar verdient zich eveneens boven gemiddeld in de organisatie waar de kandidaat straks zal komen te werken. Aan de kandidaten besteedt zij niet minder aandacht. Zelfs nadat zij geplaatst zijn, worden ze nog door haar gecoacht. Voor lastige of gemakkelijk invulbare vacatures, bel ik altijd Chantal!”
Waarom Petra Chantal nomineert? “Chantal heeft heel gestaag een succesvol & kwalitatief hoogstaand recruitmentbureau opgezet, door alle crisistijden heen. Geen poespas maar stap voor stap doorgaan vanuit haar eigen visie op Recruitment. Ik heb Chantal beter leren kennen in de opstartfase van haar bureau. Bij Chantal is de uitspraak “de klant centraal” geen plichtmatige kreet. Dat is de wijze waarop ze is gestart en dat is de wijze waarop ze een vaste klantenkring heeft opgebouwd. Een ‘winner’ met hart voor haar vak”
Waarom Simone Chantal nomineert? “Chantal is een hele betrokken recruiter. Ik heb haar meegemaakt als werkzoekende, waarbij zij aandacht had voor mijn wensen en heel open was over mogelijke zaken van werkgeverskant die niet bij zouden passen. Hiermee creeert ze duidelijkheid voor beide partijen en laat ze niets onbesproken. Daarnaast heb ik met haar gewerkt vanuit de rol van opdrachtgever. Daarbij weet ze snel door te dringen tot de kern en heeft ze snel de juiste mens op de juiste plek. Haar ambities zijn groot, maar ze behoudt haar persoonlijk aandacht. Heel prettig om met haar te werken.”
Waarom Angela Chantal nomineert? “Chantal is een betrokken Recruiter die met vol enthousiasme en passie voor het vak meezoekt met de werving en selectie van geschikte kandidaten voor onze organisatie!”
Waarom Ester Chantal nomineert? “Ze gaat verder van andere recruiters in het vinden van een juiste match, door een uitgebreide screening en veel persoonlijke aandacht! training en coaching.”
Waarom Arjen Chantal nomineert? “Chantal van Vorden is gedreven en heeft een enorm talent om de match te maken voor sollicitant en werkgevers. Ze is zeer doortastend en gebruikt een heel persoonlijke aanpak. Ze heeft de nominatie meer dan verdient.”

Daan Middelweerdt, is genomineerd in de categorie Talent door zijn grote roerganger bij Independent Recruiters, Olfertjan Niemeijer. Daan werkt als Recruitment Consultant Hospitality voor het label Independent Hospitality van Independent Recruiters. Waarom Olfertjan zijn medewerker Daan nomineert? “Daan heeft zich in 12 maanden razendsnel ontwikkeld tot een zeer complete Recruitment professional. Zijn vakkennis (hotelschool) gecombineerd met feilloos gevoel voor de match tussen kandidaat en opdrachtgever maken van hem een toptalent.”

Eline Lolkema, is genomineerd in de categorie Agency door haar collega Chantal Janse (nee, niet die!), Operational Director bij YoungCapital. Eline is Recruiter bij de vestiging Leeuwarden. Waarom Chantal Eline nomineert? “Eline draagt een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, heeft een groot doorzettingsvermogen en zet álles op alles om beoogde resultaten te behalen. Eline is erg proactief, denkt altijd een stapje verder en weet de belangen van de klant goed te combineren met die van ons. Ze is een relatiebeheerder in hart en nieren, denkt echt met de klant mee en is een waardevolle advies partner. Zowel richting haar klant als kandidaten is Eline een toegankelijk contactpersoon, biedt ze een luisterend oor, maar durft ook kritisch te zijn. Daarnaast is ze richting klant en kandidaat enorm attent (stuurt bijvoorbeeld kaartjes bij bepaalde gebeurtenissen). Al haar contactpersonen zijn dan ook fan van haar! Verder is Eline een vrouw van haar woord, komt afspraken na en je kunt haar blindelings vertrouwen. Daarnaast heeft Eline een belangrijk aandeel in het team en brengt ze enorm veel energie en gezelligheid mee. Ze is een ontzettend behulpzame collega en haar enthousiasme en positiviteit werken aanstekelijk en bevorderlijk binnen het team.”

Esther van Aalst, is genomineerd in de categorie Corporate door haar collega van Danone Yael O’Callaghan, Talent Acquisition & Project Manager Benelux. Esther is Talent Manager Benelux bij Danone. Waarom Yael Esther nomineert? “Esther is voor mij persoonlijk de meest invloedrijke recruiter van 2016! Samen zijn wij gestart bij Danone en ondanks dat we elkaar via netwerk al kende heb ik haar nu goed leren kennen. In een wereld van extraverte altijd aanwezige recruiters is zij de rust zelfde. Ze is geinteresseerd, analytisch en vooral kandidaat gedreven. Ze schept orde in chaos en heeft een groot recruitment hart. Een recruiter waar je als collega en kandidaat echt op kan bouwen!”

Farisada Nurmohamed, al eerder genomineerd, is ook dit jaar weer genomineerd in de categorie Corporate door mede-genomineerde Robert Tichelaar (meer over hem elders in dit artikel). Farisada werkt als  Senior Consultant Big Data IoT en Security bij LINKIT. Waarom Robert Farisada nomineert? “Vorig jaar heb ik Farisada genomineerd voor talent en dit jaar bij corporate. Ik heb haar dit jaar zelf naar LINKIT gehaald, omdat zij nu meer is dan een talent. Ze heeft nog wat dingen te leren, maar zij ontwikkelt zich zo snel!!! Haar inhoudelijke kennis, interesse in IT en innovaties maken haar een interessant persoon om mee te sparren. Ze adviseert kandidaten meer dan dat ze ze verplicht om te tekenen waardoor ze kandidaten aan zich kan binden. Zij is enorm sterk in het bezoeken van tech meet ups, het begeleiden van het proces en alle stakeholders tevreden houden. Ik denk dat ze zich nog wat meer kan ontwikelen op het gebeid van arbeidsmarktcommunicatie en alle technische middeltjes om je kandidaten te vinden, maar tot nu toe heeft ze dat niet nodig gehad en is haar strategie toch gewoon lekker brutaal op de it professionals afstappen op meet ups. Ik vind Farisada een uitzonderlijk talent en een topper die meer doet dan alleen recruitment. Ze haalt ook nog eens klanten binnen.”

Femke Markslag, is inmiddels zes (6!) keer genomineerd: in de categorie Corporate door haar manager (?) Walter van de Waterbeemd, Chief Human Resources Officer bij LeaseWeb. Door haar collega Maria Dias Pinto, interim Recruiter bij SnappCar. En door haar LeaseWeb collega’s Richard Hamaker, HR Partner, Bo Ermes, HR Support officer en Catherine te Kolste, ook HR Support Officer en Vyvyan Gonzales, Manager Employee Services. Femke is International Talent Acquisition Lead a.i. (dus we delen haar toch maar in bij Interim ;-)) bij LeaseWeb én Recruiter a.i. bij SnappCar.
Waarom Walter Femke nomineert? “Femke is a very high energy recruiter with above average passion for what she does. She knows her trade and has a very good organizational sensitivity. You just got to love her for what she is and what she does. In the end she realizes the goals she set out for and it’s fun working with her..”
Waarom Maria Femke nomineert? “I have worked with Femke both in an agency and in an in-house setting. She is an outstanding recruiter, with a sharp eye for business and a huge heart for people. She knows half of the world, and bringing people together is truly second nature to her. Femke’s seemingly endless energy, lightness and sense of humor make her a pleasure to be around and work with. She is absolutely a reference in the interim scene and the first person I call (and I know I’m not the only one).”
Waarom Richard Femke nomineert? “Femke is een doelgerichte recruiter die mij op een open, eerlijke en bovenal positiefe recruiter die de organisatie goed in de markt zet en tegelijkertijd er voor zorgt dat het proces zo optimaal mogelijk verkoopt.”
Waarom Bo Femke nomineert? “Femke is an intensely energetic, enthusiastic person. She is determined to be successful, and able to deal with new or difficult situations easily. She acts and gets things done with flair. I am really happy to have her as a colleague and will definitely miss her once her assignment’s completed.”
Waarom Catherine Femke nomineert? “Femke heeft een hands on mentaliteit, werkt ontzettend hard om een fantastisch resultaat neer te zetten. Met volle enthusiasme gaat ze aan de slag en motiveerd haar hele omgeving. Ze heeft in een korte termijn een hele strategie geimplementeerd en de recruitment afdeling tot een hoger niveau getilt.”
Waarom Vyvyan Femke nomineert? “Femke is een hardwerkende zeer gemotiveerde recruiter met passie voor haar werk. Ze werkt georganiseerd en gestructureerd en krijgt in korte tijd veel voor elkaar. Ze geeft de organisatie financieel inzicht over wat recruitment kost maar ook wat het kan opleveren, is niet vies van het succesvol implementeren van een nieuw ATS.”

Frank Bax, is genomineerd in de categorie Interim (het wordt daar druk!) door Thomas Hopman, Manager Flexplein bij de Koninklijke BAM Groep. Frank is momenteel Talent Acquisition Specialist a.i. bij hetzelfde bedrijf. Waarom Thomas Frank nomineert? “Frank is een passievolle recruiter, staat voor zijn zaak en zal altijd zich laten horen om anderen in beweging te krijgen. Het is een echte recruitmentspecialist die het netwerk van de hiring manager goed gebruikt. Oog voor verbetering (intern en extern) en zal de business nooit laten vallen. Hij kan soms wel iets te lang van stof zijn :-), maar dat maakt hem Frank. Het resultaat telt en dat bereikt hij. Hij is een fijne interim collega!”

Gwenny Mees, is genomineerd in de categorie Agency Jef Schippers, Sales Manager bij Schippers Sales Solutions. Gwenny is  bij HelloPeople. Waarom Jef Gwenny nomineert? “Eén van de weinige recruiters die doet wat zegt en zegt wat ze doet. Is duidelijk en in alle fronten direct en positief. Verder is zij ook niet alleen voor de werkgever een steun in het selectie proces. Zij is er ook voor de werkzoekende. En hier is ze uniek in. Zij snapt dat je soms even een oor zoekt om mee te sparren. In een aantal gevallen heb ik vrienden geadviseerd. Om voordat er breed gezocht gaat worden met Gwenny contact op te nemen. Een organisatie die ook gedragen wordt door een ijzersterke persoonlijkheid. Met vooral een gevoel voor humor.”

Inez Abels, is genomineerd in de categorie Agency door haar collega/teamlid Marieke Burger, Recruitment Consultant bij WeKnowPeople (wie kent ze niet ;-)). Inez is Senior Recruitment Consultant bij hetzelfde bedrijf. Waarom Marieke Inez nomineert? “Inez is een (digital) recruiter in hart en nieren, altijd compleet vastbijtend in de functies welke zij onder haar hoede heeft en ze laat niet meer los totdat ze de juiste kandidaat heeft gevonden. Tevens heeft zij als senior zijnde een heldere visie op het team waar onder andere ik in zit en is zij altijd welwillend om te fungeren als klankbord. Ze is eerlijk en to the point. Een fijne collega waar wij veel van leren!”

Ingrid Bredius, is ook dit jaar weer genomineerd door haar trouwe fan en part-time collega Cees Bakker van het SollicitatieLAB in de categorie Corporate. Ingrid werkt momenteel als Corporate Recruiter bij ITON. Waarom Cees Ingrid – wederom – nomineert? “Vanaf het begin is Ingrid Bredius de vaste waarde in het recruiterspanel voor het cv van de maand. Inmiddels voor het 4e jaar wordt elke maand door SollicitatieLAB het cv van de maand georganiseerd en Ingrid is elke keer present. Op deskundige en prettige wijze geeft zij feedback op de genomineerde cv’s, altijd eerlijk, maar ook altijd met tips. Deze tips hebben veel werkzoekenden geholpen. Daarom verdient Ingrid wat ons betreft de titel Meest Invloedrijke Recruiter 2016.”

Irene Perk (check die public url!), is genomineerd in de categorie Corporate door de CEO van Usabilla, haar werkgever, Marc van Agteren. Irene is Global Talent Acquisition Specialist bij Usabilla. Waarom Marc Irene nomineert? “Irene is eind vorig jaar gestart als Talent Acquisition Specialist bij Usabilla en heeft het hele recruitmentproces vorm gegeven (compleet metric driven met KPI’s). Zij heeft in een jaar tijd ons bedrijf laten groeien van 30 naar 70+ medewerkers. Vacatures variërend van junior tot VP level, van developer tot sales voor onze kantoren in A’dam, Parijs en New York. Irene heeft een prettige manier van communiceren met hiring managers maar ook met kandidaten (candidate experience is ontzettend belangrijk voor haar, of het het nu een passende kandidaat is of niet). Ze heeft oog voor wat we nodig hebben en weet met haar (magic) sourcing skills menig nieuwe collega’s te binden. Ze is veelzijdig, staat geen uitdaging uit de weg en is daarmee voor ons de meest invloedrijke recruiter!”

Jaap van de Coevering, is eveneens genomineerd in de categorie Interim (zijn er nog Recruiters die in loondienst willen?) door Nicol Tadema, Eigenaar van Vacaturetekstburo Voor Tekst. Jaap werkt momenteel als Interim Talent Acquisition Specialist bij ABN Amro Bank. Waarom Nicol Jaap nomineert? “Zo’n A-recruiter die écht het hele recruitmentproces, van a tot z, tot in de puntjes beheerst; da’s Jaap van de Coevering. Altijd scherp, volgens afspraak, strak op tijd en vooral altijd positief ingesteld. Lukt het rechtsom niet, dan slaat hij linksaf. De wens van de (interne) klant staat bij Jaap bovenaan, op de hielen gezeten door wát de kandidaat wilt. Alleen als beide partijen blij zijn, is Jaap blij. Jaap excelleert in sales-, IT- en (online) marketing- recruitment en bedrijft dit met succes bij uiteenlopende clubs zoals eerder Vodafone, TomTom, YME Projects en Aegon. Nu deelt deze topspeler in recruitmentland zijn positiviteit en talent als interim talent acquisition specialist bij ABN Amro.”

John Meijdam, is genomineerd in de categorie Agency door een kandidaat (!) namelijk door Haske Bakker, Adviseur Particulieren B bij de Rabobank in Den Haag. John is Senior Consultant bij Saro Recruitment. En wat een manier om genomineerd te worden, ik ben er gewoon jaloers op: “Met overtuiging, daadkracht en een goed netwerk heeft John mij geweldig ondersteund. Sympathiek en aandacht voor persoonlijke wensen van de klant werden ook door anderen genoemd op LinkedIn en dit is zeker terecht! Na 8 jaar afwezigheid in de bankensector was het moeilijk om met mijn vervallen WFT-diploma’s terug te keren (Ondanks ruim 11 jaar ervaring kreeg ik vele afwijzingen bij vele aanbieders, tot John mij wel het vertrouwen gaf) . Dankzij John was het zeer snel geregeld en kon ik met groot plezier weer aan het werk bij de Rabobank. Mede dankzij John kon ik na 6 maanden de overstap naar jaarcontract bij Rabo maken, en toen deze een jaar later verviel had ik 1 week na contact met John alweer het vervolg bij een andere Rabo dichterbij huis. Ik ben John zéér dankbaar voor het vertrouwen, het snelle schakelen en de hulp/adviezen.”

Joost Bremmer, is genomineerd door Jacquelien Huisman, Managing Partner Executive Talent Scout, in de categorie Interim. Joost werkt momenteel via Employing als External Staffing Specialist bij ABN Amro. Waarom Jacquelien Joost heft genomineerd? “Joost is ( zeker voor sommige bedrijfstakken) verfrissend eerlijk, transparant en toegankelijk. Niet lullen maar poetsen. Krijgt de zaken voor elkaar. Nooit zichtbaar slecht gehumeurd want dat overkomt hem alleen op de perrons van dit land.”

Joris van den Beuken, is genomineerd in de categorie Agency door zijn collega bij Personato Caspar Kipp, Managing Consultant Marketing en e-Commerce. Joris is Manager Operations bij hetzelfde buro. Waarom Caspar Joris nomineert? “Joris is een recruitment expert ten top. Niet alleen zit hij dit jaar al 10 jaar vol passie in het vak, hij heeft bewezen het vak recruitment binnen iedere sector tot kunst te kunnen verheven. In de eerste jaren binnen Personato op de afdeling Sales, waar hij complete sales teams van corporate organisaties door heel Nederland vorm heeft gegeven. Vanuit die discipline zijn de branches Marketing, Finance, en op dit moment Inkoop erbij gekomen, waar hij mkb+ en tevens de (internationale) corporates voorziet van specialistisch personeel. Joris is meer dan een recruiter. Hij is sparringspartner van beslissers, en weet op het gebied van instroom de juiste behoefte bloot te leggen. Door middel van de juiste kandidaten en een goede begeleiding is er voor iedere vraag op het gebied van instroom, een antwoord van Joris.”

Koen Roozen, is genomineerd door zijn collega Baudi Heidanus, Lead Recruiter bij HetRecruitingKantoor, in de categorie Agency. Koen is Partner bij hetzelfde bedrijf. Waarom Baudi Koen nomineert? “Koen is de drijvende kracht achter HetRecruitingKantoor en Recruitmentbanen.nl. Zijn inspirerende visie draagt hij uit in zijn lessen op de HvR en in zijn veelgeprezen blogs. Te weinig mensen weten dat Koen verantwoordelijk is voor zeer geslaagde RPO trajecten terwijl hij zijn hand ook niet omdraait voor het invullen van moeilijk invulbare recruitment vacatures. Bovenal is Koen ook gewoon een aardige vent waar je prima een biertje mee kan drinken. Ik ken Koen al een flink aantal jaren en ik gun het andere recruiters ook om van zijn kennis en kunde gebruik te maken. Daarom nomineer ik Koen.”

Madelon Blokker, is genomineerd in de categorie Talent door haar collega Manon ten Holter, Manager Corporate Recruitment bij YoungCapital. Madelon is Corporate Recruiter bij hetzelfde bedrijf. Waarom Manon Madelon nomineert? “Madelon is een inspireerde Corporate Recruiter als het gaat om haar tomeloze energie en haar aanstekelijke verliefdheid op YoungCapital. Ze is YoungCapital. Door gebruik van vernuftige technologie in de selectieprocedure besteed ze haar meeste tijd aan gesprekken welke zich kenmerken door de persoonlijke touch en doortastendheid. Een ware waakhond op het DNA! We hebben het afgelopen jaar een mega groei gemaakt en dit wat niet gelukt zonder de inzet van Madelon!”

Marcel van der Meer, is genomineerd in de categorie Interim door Marloes Scheffers, HR Manager bij Yellowtail. Marcel is momenteel als Employer Branding / Talent Acquisition Specialist a.i. aan de slag bij datzelfde Yellowtail via zijn bedrijf Klikwork. Waarom Marloes Marcel nomineert? “Ik werk nu ruim 3 maanden met Marcel samen en niet eerder heb ik met een recruiter samengewerkt die me zo vaak positief verraste. Zelf ben ik jarenlang werkzaam geweest als recruiter en ik weet waar je op moet letten: zorgvuldige communicatie, snelheid van handelen, weten waar je het over hebt, managen van intern proces… En hij verrast me op alle fronten. Stuurt class act persoonlijke mails aan potentiële kandidaten met loeistrakke pitch, weet precies wie waar zit in de procedure en ook nog welke (goedkope maar goede) database je hiervoor kunt inzetten, legt me alles uit wat ik wil weten over IT functies en escaleert netjes en tijdig als het recruitment proces dreigt te vertragen. Daarbij ervaar ik in Marcel echt een collega: gezellig, warm, geïnteresseerd en betrokken. Toch is hij ook zakelijk en kan de juiste afstand bewaren waar dat nodig is. Om die reden wil ik Marcel graag nomineren.”

Martin Quaak, heel mysterieus alleen binnen LinkedIn vindbaar als Martin Q. is genomineerd in de categorie Interim door Dorien Wortman, Key Account Manager bij Pfizer. Martin werkt als interimmer via zijn bedrijf Q-Mace Recruitment Solutions. Waarom heeft Dorien Martin genomineerd? “Martin heeft niet alleen oog voor IT recruitment maar als hij iemand kan adviseren en kan introduceren in zijn netwerk zal hij dat beslist niet nalaten. Ik ken veel mensen die op deze manier een baan aan hem te danken hebben. Let wel het gaat hier om kandidaten die hij belangeloos heeft geholpen. Uiteindelijk helpen wij hem weer met informatie en leads maar daar is het hem volgens mij niet om te doen.”

Micha Lekawael, is genomineerd in de categorie Interim door niemand minder dan #MIR2014 Rob van Elburg, collega interimmer bij ING. Micha is Product Owner Hiring Squad CIO bij ING, kijk da’s nog eens ene job title! Waarom Rob Micha nomineert? “…De functie titel van Micha zegt het eigenlijk al: Product Owner IT Hiring Squad CIO. ING kent een nieuwe Way of Working. Men werkt grotendeels ‘agile’, een methode die men ook ziet bij bedrijven als Spotify, Netflix en Google. Micha heeft het recruitment model binnen ING CIO hier op dezelfde manier ingericht. Een uitzonderlijk team, met een uitzonderlijke methodiek, vergelijkbaar als die met de business. Dit resulteert in uitzonderlijke hires die de business doelstellingen waarborgen. Da’s knap gedaan. Zeker vanwege de unieke vorm. Daarom voor hem deze nominatie.”

Michel van den Berg, is dubbel genomineerd in de categorie Interim door Ramon de Meijer, directeur van de de Recruiter (inmiddels zelf ook genomineerd), en door Roeland Pluijm, Chief Tribal Officer bij Digital Tribes. Michel werkt momenteel als Interim Corporate Recruiter voor de Hogeschool Utrecht.
Waarom Ramon Michel heeft genomineerd? “Michel is misschien niet de meest invloedrijke recruiter die er is, daarvoor is hij te bescheiden. Maar ik denk dat hij dat wel zou moeten zijn. Ik ken veel mensen in het recruitmentvak, maar ken niemand die zo professioneel zijn werk doet. Altijd het belang van de organisatie voorop, het gehele plaatje overziend, de organisatie echt goed kennend. In de lead, sturend naar leverancier en hiring manager. Waarbij het resultaat altijd voorop staat. En dat resultaat is geen KPI, niet alleen maar het vinkje van de ingevulde vacature. Maar dat resultaat is een hire die duurzaam is, waarbij de hiring manager positief verrast is. Als je dan bedenkt dat hij er altijd voor zorgt dat elke (afgewezen) kandidaat een uitgebreide terugkoppeling krijgt verbaas je je hoe hij dat met een overvolle portefeuille elke keer weet te organiseren. En dan werkt hij ook nog eens altijd positief aan de relatie. Eigenlijk allemaal zaken die vanzelfsprekend zouden moeten zijn voor elke recruiter, maar in de praktijk is dat dus helaas vaak niet zo.”
Waarom Roeland Michel nomineert? “Ik zag Michel staan als genomineerde en dacht direct, ja, ik nomineer hem ook. Ik heb hem leren kennen toen wij beiden bij Rabobank Nederland werden ingehuurd. Michel is een rustige kerel en goede recruiter, geen bla bla en hij doet wat ie moet doen. Hij is een erg prettige collega. Oja, en hij rijdt motor.”

Ramon de Meijer, is genomineerd in de categorie Agency door zijn klant Bernard Lugtenberg, European Talent Acquisition Manger bij Nike. Ramon is Director bij de Recruiter. Waarom Bernard Ramon nomineert? “Ramon is mijn go-to recruiter voor senior MT Tech vacatures. Door zijn ruime ervaring als corporate en agency recruiter, weet hij als geen ander posities snel te doorgronden, de company dynamics in te schatten en de juiste match te vinden. Hij combineert zijn recruiter skills met diepgaande IT kennis, juiste balans tussen snelheid/kwaliteit en uitstekende kandidaat/kandidaat relaties. Met zijn eigen bureau “De Recruiter” heeft een bureau met een eigenzinnige cultuur neergezet, waar recruiters met passie voor het vak met vrijheid en zelfstandigheid, fun en grote kwaliteitsstandaard samen succesvol zijn. Nike heeft ambitieuze doelstellingen qua diversiteit. Voor een sr. Director Supply Chain Technology heb ik Ramon uitgedaagd een vrouwelijk kandidaat te vinden. In een silent search heeft hij effectief de markt voor ons in kaart gebracht en uiteindelijk een top vrouwelijke hire aangeleverd. Dit bevestigde voor mij zijn nominatie als recruiter van het jaar!”

Relinde Boerman, is genomineerd in de categorie Agency door collega genomineerde Femke Markslag (meer over Femke een stukje terug in dit artikel). Relinde is Senior Consultant Human Resources bij Michael Page. Waarom Femke Relinde nomineert? “Relinde is one of the people that has been and is part of me being successful. She is one of the best agency recruiters I worked with with. She really listens to you, sees what will and will not suit you and who is always honest and open. Her timely planning, her huge network and her passion for the job makes her one of the key to go for people for me. I have worked with her being a candidate (she got me an amazing assignment!!) and even right now I work with her to fill a really difficult and urgent role at LeaseWeb. Currently she works and has worked for a long time at Michael Page, but in all honesty, if Relinde would move to another company I would still search for her when looking for a new role or help in recruiting talent. She is not just a recruiter who is in there for the moneycares about her clients, candidates and will make sure she gives her fullest with everything she does, she . She,for me is THE agency recruiter I would call.”

Robert Tichelaar, is genomineerd in de categorie Interim door Wouter Koeleman, Lead Tech Recruiter a.i. bij KPN Digital en zelf winnaar in de categorie Interim in 2016. Robert is momenteel beschikbaar als interimmer, sla je slag! Waarom Wouter Robert nomineert: “Ik heb met Robert samengewerkt eind 2015 en begin 2016. Een gedreven resultaatgericht interim corporate recruiter met goede achtergrond als agency recruiter. Beetje onorthodox af en toe op een leuke manier, waarmee hij prima kan levelen met kandidaten voor tech / it vacatures. Wat is het belangrijkste vind is dat Robert een prima vent is met een passie voor recruitment. Ik vind hem een moderne recruiter is die continue met zijn tijd mee gaat en niet bang is om te experimenteren om het juiste resultaat te krijgen. Innovatie in recruitment is zo belangrijk, en daarom verdient hij mijn nominatie. Er kan toch moeilijk een proces recruiter winnen ;-)”

Sanne van Vliet is genomineerd door Wouter Koeleman, momenteel Lead Tech Recruiter a.i. bij KPN Digital, in de categorie Corporate. Sanne werkt momenteel als Corporate Recruiter bij de Royal BAM Group. Waarom Wouter Sanne nomineert? “Ik nomineer Sanne van Vliet (Royal BAM) als top kandidaat voor Corporate Recruiter #MIR2016 . Slimme, resultaatgerichte corporate recruiter, discipline is her friend. Ik heb korte tijd met haar in een team gewerkt en ben onder de indruk wat zij bij BAM bereikt. Ik vind haar een recruitment vakvrouw waar nog veel meer potentie in zit. Go Sanne!”

Tim Klijnman, is 2 keer genomineerd. In de categorie Agency door Rianne Lobato, Recruitment Assistent van het Antoni van Leeuwenhoek, en in de categorie Corporate door Irene van Rosmalen, Recruiter bij Mobiquity. maar we zetten hem maar in de categorie Corporate 😉  Tim werkt als Recruiter bij het Antoni van Leeuwenhoek.
Waarom Rianne haar collega Tim nomineert houdt ze kort maar krachtig: “Top collega”.
Waarom Irene haar vakgenoot nomineert?”Tim heeft een hoge gun factor waardoor hij kandidaten makkelijk aan zich bindt. Hij is altijd open en eerlijk in zijn communicatie naar kandidaten. Met zijn servicegerichte aanpak zorgt hij voor een goede match tussen kandidaten en ‘zijn’ vacatures. En zijn (op een prettige manier) relaxte houding, maakt dat hij niet snel in de stress schiet. Er is altijd ruimte voor humor met Tim en bovenal is hij een hele fijne collega om mee samen te werken!”

The English Version

This year for the first time, the election for the Most Influential Recruiter of 2016 (#MIR2016) will be kicked off during the Recruitment Tech Event – #RTE16 – at the Fabrique in Utrecht on November 24th. Who will be the successor ofKoos Wurzer, #MIR2015? And who will be the successor of Fleur Wolsink-Hagens, the Most Influential Agency Recruiter of 2015? Who the successor of Wouter Koeleman in the Interim category? And who will be the new recruitment Talent of 2016, a title which was concurred by Helena Rippen last year. Scroll down to nominate your personal favorite!

We have separated the nomination and the election process. That went down very well the last two years. The election traditionally starts at the end of the year, this year December 12th. We use SurveyMonkey as a tool to nominate candidates. And after December 12th also as a tool to vote.

In SurveyMonkey (see below) you enter your nomination. Please supply us with the first and last name of your nominee, his or her LinkedIn profile, the category in which your nominee is nominated (Agency, Corporate, Interim or Talent), but also your pitch for your nominee. Of course you back your candidate fully by mentioning your full name, your position, employer and a link to your public professional profile on LinkedIn or elsewhere. Scroll down in the questionnaire, there are 4 (four!) questions. Don’t forget to press the “Gereed”/Ready-button when you’re done. Please note that a nomination is NOT a vote. Voting is possible as of December 12th. Through this link you can check the nominees real time and see if your candidate is already nominated or not. We will add the names of nominees to this blog post on a regular basis, in order to avoid double nominations. The nomination stops when the election starts. So nominate before December 12th!


Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Het bericht Nomineer NU jouw kandidaat / Nominate your candidate NOW #MIR2016 verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/nomineer-nu-kandidaat-nominate-your-candidate-now-mir2016/feed 1
Vacature Android Developer (TransFollow) – Nootdorp http://www.emploit.nl/vacature-android-developer http://www.emploit.nl/vacature-android-developer#respond Thu, 24 Nov 2016 09:21:52 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4767 Advertorial Slimme software ontwikkelen om digitale vrachtbrieven de wijde wereld in te sturen? Dat kan. Als Android Developer bij TransFollow in Nootdorp. Vacature Android Developer (TransFollow) – Nootdorp Als Android Developer heb jij een sleutelrol bij de ontwikkeling van software van het TransFollow-platform, waarmee digitale vrachtbrieven wereldwijd worden uitgegeven en afgetekend. Dat doe je niet […]

Het bericht Vacature Android Developer (TransFollow) – Nootdorp verscheen eerst op emploIT.

]]>
Vacature Android Developer bij TransFollow 170104

Advertorial

Slimme software ontwikkelen om digitale vrachtbrieven de wijde wereld in te sturen? Dat kan. Als Android Developer bij TransFollow in Nootdorp.

Vacature Android Developer (TransFollow) – Nootdorp

Als Android Developer heb jij een sleutelrol bij de ontwikkeling van software van het TransFollow-platform, waarmee digitale vrachtbrieven wereldwijd worden uitgegeven en afgetekend. Dat doe je niet alleen, maar samen met een multidisciplinair team van slimme Backend en Mobile Developers. Van begin tot eind. Van development tot bug fixing.

Dat betekent dat jij als Android Developer bij TransFollow:

 • Werkt aan nieuwe features voor het TransFollow-platform.
 • Bijdraagt aan het aanpassen en onderhouden van de architectuur van het platform.
 • Helpt bij het (automated) testen van nieuwe features en het platform.
 • Zorgt dat het platform goed functioneert en na toevoegen van (nieuwe) functionaliteiten onmiddellijk in productie kan.
 • Issues uit de backlog wegwerkt.
 • Dagelijks deelneemt aan de stand-up om 10.00.

Zo hebben we bijvoorbeeld de afgelopen maanden gewerkt aan een systeem dat gebruikers notificeert bij statuswijzigingen van hun zending, maar ook aan een component waarmee Android-apps op een veilige manier vrachtbrieven kunnen tonen en tekenen en aan de lancering van het platform voor breed gebruik.

TransFollow

In de wereld van het goederentransport is TransFollow een onafhankelijke, dienstverlenende organisatie voor iedereen die betrokken is bij het transport van goederen. Met de ontwikkeling van het platform zorgt TransFollow dat gegevens over logistieke transacties uitgewisseld kunnen worden, waardoor kosten sterk verlaagd worden. Het TransFollow-platform is momenteel één van de meest innovatieve ontwikkelingen binnen de logistieke sector.

Als Android Developer bij onze opdrachtgever TransFollow in Nootdorp werk je samen met je collega’s aan het continu verbeteren van en (functioneel) uitbreiden van het internationale platform. Dat doen we in twee scrum teams en door het inzetten van moderne technieken.

Functie eisen

Je bent de ideale kandidaat voor de vacature van Android Developer bij Transfollow in Nootdorp als je beschikt over de volgende kennis, kunde en kwaliteiten:

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt in ieder geval hbo-/wo-werk- en -denkniveau.
 • Je bent een specialist als het gaat om de ontwikkeling van Android-applicaties en hebt sowieso 3 jaar ervaring op dit gebied.

* Je kennis:

 • Jij weet van alles van Agile ontwikkelmethodes en hebt brede ervaring met Scrum.
 • En over Android (Java) hoeven we jou (bijna) niets te vertellen. Dat geldt ook voor: Git, Jenkins, Ansible, Liquibase, Maven, Nexus, JavaScript, HTML, Objective C en Swift.

* Je persoonlijkheid:

 • Jij werkt nauwkeurig en gedetailleerd en kwaliteit staat bij jou voorop.
 • Creativiteit en flexibiliteit kenmerken zowel je werk als je persoonlijkheid.
 • Plus dat je communicatief zeer vaardig bent.

Aanbod

Als Android Developer werk je in een zeer zelfstandige functie, met alle vrijheid om jouw visie kwijt te kunnen. Het salaris en arbeidsvoorwaarden:

 • Een goed salaris.
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een eindejaarsbonus.
 • TransFollow is meer dan bereid te investeren in relevante studies of opleidingen.
 • Een goed pensioen.
 • Een flinke dosis flexibiliteit. Je kunt je werkweek (32-40 uur) vrij in vullen, maar tussen 10.00 en 16.00 kunnen je collega’s op je aanwezigheid op kantoor rekenen.

Sollicitatie vacture Android Developer

Gave vacature hè?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Android Developer voor TransFollow bent: solliciteer nu op deze vacature Android Developer in Nootdorp. Hoe? Ga naar de website van e-people en reageer daar op deze vacature of neem contact op met Sagé Maenen

Heb je nog vragen over deze vacature Android Developer in Nootdorp?

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken. Tot horens!

Het bericht Vacature Android Developer (TransFollow) – Nootdorp verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/vacature-android-developer/feed 0
Vacature iOS Developer (TransFollow) – Nootdorp http://www.emploit.nl/vacature-ios-developer-transfollow-nootdorp http://www.emploit.nl/vacature-ios-developer-transfollow-nootdorp#respond Wed, 23 Nov 2016 12:46:33 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4762 Advertorial Bijdragen aan een slim platform voor goederentransport, waarmee digitale vrachtbrieven de wereld in gaan. Dat kan. Als iOS Developer bij TransFollow. Wat doe je als iOS Developer bij TransFollow Als iOS Developer speel jij een cruciale rol bij de verbetering van ons product. Van begin tot eind, van development tot bug fixing. Als iOS specialist […]

Het bericht Vacature iOS Developer (TransFollow) – Nootdorp verscheen eerst op emploIT.

]]>

Advertorial

Bijdragen aan een slim platform voor goederentransport, waarmee digitale vrachtbrieven de wereld in gaan. Dat kan. Als iOS Developer bij TransFollow.

Wat doe je als iOS Developer bij TransFollow

Als iOS Developer speel jij een cruciale rol bij de verbetering van ons product. Van begin tot eind, van development tot bug fixing. Als iOS specialist werk je samen met je multidisciplinaire Scrum team van Backend en Mobile Developers aan het Transfollow-platform, waarmee digitale vrachtbrieven wereldwijd worden uitgegeven en afgetekend.

Wat ga jij daar doen?

 • Bijdragen aan de ontwikkeling, het updaten en onderhouden van het platform.
 • Helpen bij het (automated) testen van nieuwe features en het platform.
 • Ervoor zorgen dat het het platform goed functioneert en na toevoegen van (nieuwe) functionaliteiten onmiddellijk in productie kan.
 • Issues wegwerken uit het backlog.
 • Iedere dag deelnemen aan de stand-up om 10.00 uur.

Zo hebben we de afgelopen maanden bijvoorbeeld gewerkt aan het lanceren van het platform voor breed gebruik, maar we hebben ook een systeem gemaakt dat gebruikers notificeert bij statuswijzigingen van hun zending en we hebben gewerkt aan een component waarmee Android-apps op een veilige manier vrachtbrieven kunnen tonen en tekenen.

TransFollow

In de wereld van het goederentransport is TransFollow een onafhankelijke, dienstverlenende organisatie voor iedereen die betrokken is bij het transport van goederen. Met de ontwikkeling van het platform zorgt TransFollow dat gegevens over logistieke transacties uitgewisseld kunnen worden, waardoor kosten sterk verlaagd worden. Het TransFollow-platform is momenteel één van de meest innovatieve ontwikkelingen binnen de logistieke sector.

Als iOS Developer bij onze opdrachtgever TransFollow in Nootdorp werk je samen met je collega’s aan het continu verbeteren van en (functioneel) uitbreiden van het internationale platform. Dat doen we in twee scrum teams en door het inzetten van moderne technieken.

Functie eisen

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt in ieder geval een diploma van hbo of universiteit op zak en sowieso 3 jaar werkervaring.
 • Je bent een specialist als het gaat om de ontwikkeling van iOS-applicaties.

* Je kennis:

 • Jij weet van alles van Agile ontwikkelmethodes en hebt ruime ervaring met Scrum.
 • Jij hebt de broodnodige knowhow van Object C en Swift en weet ook het een en ander van: Java, Git, Jenkins, Ansible, Liquibase, Maven, Nexus, JavaScript, HTML of Android.

* Je persoonlijkheid:

 • Jouw focus ligt altijd op kwaliteit, je werkt nauwkeurig en hebt oog voor het kleinste detail.
 • Creativiteit en flexibiliteit omschrijven jouw persoonlijkheid en werkwijze treffend.
 • En last but not least heb je ook sterke communicatieve vaardigheden.

Is je Nederlands niet denderend of spreek je het niet? Woon je niet in Nederland en ook niet binnen de Europese grenzen? Ook dan ben je van harte welkom. Engels is dan wel handig. Dat spreek je vloeiend en begrijp je uitstekend.

Aanbod

Als iOS Developer werk je in een zeer zelfstandige functie, met alle vrijheid om jouw visie kwijt te kunnen. Het salaris en arbeidsvoorwaarden:

 • Een goed salaris.
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een eindejaarsbonus.
 • TransFollow is meer dan bereid te investeren in relevante studies of opleidingen.
 • Een goed pensioen.
 • Een flinke dosis flexibiliteit. Je kunt je werkweek (32-40 uur) vrij in vullen, maar tussen 10.00 en 16.00 kunnen je collega’s op je aanwezigheid op kantoor rekenen.

Sollicitatie

Gave vacature hè?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé iOS Developer voor TransFollow bent: solliciteer nu. Hoe? Door je cv te uploaden of gebruik te maken van “apply with LinkedIn”. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, door de motivatie die je uploadt bij ‘extra document’.

Heb je nog vragen over deze vacature iOS Developer in Nootdorp

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken. Tot horens!

Het bericht Vacature iOS Developer (TransFollow) – Nootdorp verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/vacature-ios-developer-transfollow-nootdorp/feed 0
Vacature Recruiter (CPI) – ‘s-Graveland, ‘t Gooi http://www.emploit.nl/vacature-recruiter-cpi-s-graveland-t-gooi http://www.emploit.nl/vacature-recruiter-cpi-s-graveland-t-gooi#respond Wed, 19 Oct 2016 08:13:29 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4504 Advertorial Recruiter worden bij één van de eerste netwerkorganisaties van Nederland? Die dat al lang waren voordat het hip werd? Die al 8 jaar een ruling hebben met de Belastingdienst en dus geen gedoe over modelovereenkomsten? Dat kan! Maar dan moet je wel ervaring hebben met ZP-ers als doelgroep en sourcing op social media als […]

Het bericht Vacature Recruiter (CPI) – ‘s-Graveland, ‘t Gooi verscheen eerst op emploIT.

]]>
vacature-recruiter-bij-cpi
Advertorial

Recruiter worden bij één van de eerste netwerkorganisaties van Nederland? Die dat al lang waren voordat het hip werd? Die al 8 jaar een ruling hebben met de Belastingdienst en dus geen gedoe over modelovereenkomsten? Dat kan! Maar dan moet je wel ervaring hebben met ZP-ers als doelgroep en sourcing op social media als hobby! Is that you?

Wat doe je als Recruiter bij CPI

Als Recruiter bij CPI in ‘s-Graveland (‘t Gooi), ben je verantwoordelijk voor het zoeken, vinden en benaderen van de allerbeste risk, finance en governance professionals van Nederland. En die vervolgens te matchen met uitdagende klussen op C-level of er net onder.

Wat ga jij daar doen?

 • Sourcing vind jij geen vies woord, maar is iets waar je lol in hebt. Als er een opdracht binnenkomt zoek je allereerst in het grote CPI netwerk (350 professionals met een “harde kern” van 120 basisspelers) naar een beschikbare professional. Is die er niet, dan identificeer je de digitale hangplek van de doelgroep. Daar leg je contact, maar je aarzelt ook niet om de telefoon te pakken, ook als het slimmer is om dat aan de randen van de dag of de week te doen.
 • Daarnaast werk je ook structureel aan het uitbouwen van de kwantiteit, kwaliteit en diversiteit van de pool van professionals.
 • En jij weet als geen ander dat als je je acties niet goed vastlegt, je als een inefficiënte kip zonder kop rondloopt in je eigen recruitmentproces. Toch?

CPI

CPI in ’s Graveland is al 10 jaar dé challenger van de BIG-4 in advisering van bestuurders en organisaties op de thema’s risk, finance en governance. Zowel nationaal als internationaal. En dat doen ze voor ondernemingen van formaat, zoals Friesland Campina, Rabobank, Philips, ABN Amro, AkzoNobel, KPN, Achmea, Delta Lloyd, Action, Aegon en Holland Casino.

In het buitenland vanuit vestigingen in HongKong, Singapore en Shanghai. In Nederland vanuit het hoofdkantoor in ’s-Gravenland (’t Gooi). CPI heeft naast haar 350 zelfstandig professionals een professionele bureau-organisatie van een tiental medewerkers. Als Recruiter word je de collega van Sandra Nijmeijer (zie video) en 3 recruitment assistenten. Je werkt voor Partner Jeannette Franken (zie video). Je werkplek wordt het hoofdkantoor in ’s-Gravenland (’t Gooi).

Functie eisen

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, anders ben je geen volwaardig gesprekspartner voor onze professionals.
 • Je hebt ervaring in het bemiddelen van zelfstandig professionals vanuit een professionele dienstverlener. Als dat met finance, risk en/of governance professionals is, is dat natuurlijk helemaal top. Maar dat moet niet.
 • Daarnaast ben je een full-cycle Recruiter. Jij hoeft geen bureau te bellen voor kandidaten, sourcen en benaderen doe je zelf.

* Je kennis:

 • Je weet wat sourcen is en weet waar je je kandidaten kunt vinden. Als we het hebben over Boolean, denk jij niet aan soep.
 • Je kent de belangrijkste wet- en regelgeving ten aanzien van het zelfstandig ondernemerschap en de rol van de bemiddelaar daarin.

* Je persoonlijkheid

 • CPI zoekt doorzet(s)ters. Je hebt de korte termijn snelheid om de beste beschikbare kandidaat te vinden voor een actuele aanvraag. Maar ook de ausdauer voor het permanent onderhouden en uitbouwen van je talentpool aan finance, risk en governance professionals.
 • Daarnaast weet je dat het goed organiseren, vastleggen en opvolgen van je acties bijdraagt aan je eigen succes.

Aanbod

Als Recruiter bij CPI werk je in een professionele maar toch lekker informele organisatie. Wat maakt het interessant voor jou om de overstap te maken? Zit je nu bij een “cowboy” club zit die alleen maar gaat voor vette marges op het uurtarief van de zp-er? Maar denk je zelf dat je met zp-ers ook goede lange termijn relaties op kunt bouwen? Dan is dit jouw baan!

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Maak zelf maar de business case voor je salaris. Als je goed bent, kun je je zelf terugverdienen. Toch?
 • Mobiele telefoon.
 • 4 of 5 daagse werkweek, zeg maar wat je wilt.
 • 26 Vakantiedagen (bij full-time dienstverband).
 • Een werkplek in een prachtig historisch pand in landelijk ’s-Graveland, maar wel met een bushalte voor de deur.
 • Vergoeding woon-werkverkeer € 0,19 per km.

Sollicitatie

Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Recruiter voor CPI bent: solliciteer nu. Hoe? Krijg me maar te pakken en overtuig me maar aan de telefoon dat ik naar jouw cv moet kijken.

Heb je nog vragen over deze vacature Recruiter in ‘s-Graveland (‘t Gooi)

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan (en dat weet jij ;-)). Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken.

Het bericht Vacature Recruiter (CPI) – ‘s-Graveland, ‘t Gooi verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/vacature-recruiter-cpi-s-graveland-t-gooi/feed 0
Vacature: Business Developer (CPI) – ‘s-Graveland (‘t Gooi) http://www.emploit.nl/vacature-business-developer-cpi-s-graveland-t-gooi http://www.emploit.nl/vacature-business-developer-cpi-s-graveland-t-gooi#respond Wed, 19 Oct 2016 07:44:25 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4517 Advertorial Wil jij Business Developer worden bij één van de eerste netwerkorganisaties van Nederland? Kun jij samen met de Partners adviesklussen op board level binnenhalen? Dan is dit jouw job! Wat doe je als Business Developer bij CPI? Als Business Developer bij CPI in ‘s-Graveland (‘t Gooi) ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de […]

Het bericht Vacature: Business Developer (CPI) – ‘s-Graveland (‘t Gooi) verscheen eerst op emploIT.

]]>
Vacature Business Developer 't GooiAdvertorial

Wil jij Business Developer worden bij één van de eerste netwerkorganisaties van Nederland? Kun jij samen met de Partners adviesklussen op board level binnenhalen? Dan is dit jouw job!

Wat doe je als Business Developer bij CPI?

Als Business Developer bij CPI in ‘s-Graveland (‘t Gooi) ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de Partners van CPI van lead tot deal. Je speelt een sleutelrol bij het binnenhalen van finance, risk en governance advies- en implementatieopdrachten op board level, zowel nationaal als internationaal.

Wat ga jij daar doen?

 • Jij helpt de partners in het omzetten van leads naar bezoekafspraken met C-level of net daaronder. Het contact met de partner ligt er doorgaans al via een ontmoeting, netwerk of introductie. Jij zorgt dat het contact wordt omgezet in een afspraak door het benaderen van secretaresses en eventueel de bestuurder zelf.
 • Zodra de afspraak gemaakt is, zorg je dat de partner optimaal voorbereid aan tafel komt door goede research en eventueel het maken van een presentatie.
 • Na een afspraak zorg jij voor een goede opvolging door te assisteren in het opstellen van een voorstel of door het opvolgen en inplannen van acties en vervolgstappen.

Verder bewaak je voortdurend dat de Partners die je ondersteunt op de juiste momenten contact leggen met het netwerk en aanwezig zijn op de juiste events en bijeenkomsten.

CPI

CPI in ’s Graveland is al 10 jaar dé challenger van de BIG-4 in advisering van bestuurders en organisaties op de thema’s risk, finance en governance. Zowel nationaal als internationaal. En dat doen ze voor ondernemingen van formaat, zoals Friesland Campina, Rabobank, Philips, ABN Amro, AkzoNobel, KPN, Achmea, Delta Lloyd, Action, Aegon en Holland Casino.

In het buitenland vanuit vestigingen in HongKong, Singapore en Shanghai. In Nederland vanuit het hoofdkantoor in ’s-Gravenland (’t Gooi). CPI heeft naast haar 350 zelfstandig professionals een professionele bureau-organisatie van een tiental medewerkers. Als Recruiter word je de collega van Sandra Nijmeijer (zievideo) en 3 recruitment assistenten. Je werkt voor Partner Jeannette Franken (zie video). Je werkplek wordt het hoofdkantoor in ’s-Gravenland (’t Gooi).

Functie eisen

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, anders ben je geen volwaardig gesprekspartner voor de klanten met wie CPI zaken doet.
 • Momenteel heb je misschien een rol als Outbound Inside Sales Representative, maar zoek je een functie met meer diepgang. Of je bent ondersteuner van een commercieel manager of directeur, maar zoekt een rol met meer commerciële inhoud.

* Je kennis:

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als Engels is een must in deze rol.
 • Kennis van de wereld van finance, risk en governance is een vette pré, maar geen must.

* Je persoonlijkheid

  • Jij bent een tijger aan de telefoon. Met tact, humor en doorzettingsvermogen weet jij een afspraak op het juiste niveau voor jouw partners in de agenda te krijgen.
  • Het samen met de partners toewerken naar een deal is iets waar jij je voldoening uit haalt.
  • Deadlines zijn jouw vrienden, die brengen jou in flow.

Aanbod

Als Business Developer bij CPI werk je in een professionele maar toch lekker informele organisatie. Wat maakt het interessant voor jou om de overstap te maken? Ben je nu alleen maar de hele dag outbound aan het bellen voor afspraken, maar heb je verder geen inhoudelijke bemoeienis? Of word je geacht je als ondersteuner alleen met het proces te bemoeien en niet met de inhoud? Dan is het nu jouw kans om meer body aan je werk te geven met deze job!

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

  • Als Business Developer reken jij ons de ROI voor van jouw salaris en arbeidsvoorwaarden, toch?
  • Mobiele telefoon.
  • 4 of 5 daagse werkweek, zeg maar wat je wilt.
  • 26 Vakantiedagen (bij full-time dienstverband).
  • Een werkplek in een prachtig historisch pand in landelijk ’s-Graveland, maar wel met een bushalte voor de deur.
  • Vergoeding woon-werkverkeer € 0,19 per km

Sollicitatie

Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Business Developer voor CPI bent: solliciteer nu. Hoe? Krijg me maar te pakken en overtuig me maar aan de telefoon dat ik naar jouw cv moet kijken.

Heb je nog vragen over deze vacature Business Developer in ‘s-Graveland (‘t Gooi)?

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken.

Het bericht Vacature: Business Developer (CPI) – ‘s-Graveland (‘t Gooi) verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/vacature-business-developer-cpi-s-graveland-t-gooi/feed 0
Slim recruitment met LinkedIn http://www.emploit.nl/slim-recruitment-linkedin http://www.emploit.nl/slim-recruitment-linkedin#respond Tue, 27 Sep 2016 12:52:31 +0000 http://www.emploit.nl/?p=4493 LinkedIn is het favoriete wervingskanaal van recruiters. Maar… recruiters zijn lui en zouden nog veel meer uit LinkedIn kunnen halen. In de derde aflevering van RecruitmentTV geeft LinkedIn Trainer en Recruiter Bas Westland van e-people nieuwe inzichten en gebruiksmogelijkheden voor LinkedIn. Want wat kun je nu precies met een LinkedIn Recruiter Seat? Hoe kun je […]

Het bericht Slim recruitment met LinkedIn verscheen eerst op emploIT.

]]>
LinkedIn is het favoriete wervingskanaal van recruiters. Maar… recruiters zijn lui en zouden nog veel meer uit LinkedIn kunnen halen. In de derde aflevering van RecruitmentTV geeft LinkedIn Trainer en Recruiter Bas Westland van e-people nieuwe inzichten en gebruiksmogelijkheden voor LinkedIn. Want wat kun je nu precies met een LinkedIn Recruiter Seat? Hoe kun je slim recruiten zonder deze tool? En hoe kun je gebruik maken van een slimme hack om Alumni te zoeken? Bas legt het in onderstaande video uit.

Bas Westland op RecruitmentTV

Het bericht Slim recruitment met LinkedIn verscheen eerst op emploIT.

]]>
http://www.emploit.nl/slim-recruitment-linkedin/feed 0